بروزرسانی:پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳

راهنمایی خواندنی در انتخاب پمپ و مخزن مناسب برای حل مشکل افت فشار آب ساختمان

افت فشار آب

   با استفاده از الکتروپمپهای خانگی همراه با مخزن تحت فشار و یا ست کنترل (set control) به همراه مخزن ذخیره آب با حجم مناسب می توانید همیشه فشار مورد نیاز در شبکه لوله های ساختمان را بدون قطعی تامین کنید. البته در صورت نصب مخزن آب با حجم کافی در ارتفاع 5 متری و بیشتر از سطح خرپشته در پشت بام می توانید بدون استفاده از مخزن تحت فشار و پمپ آب با فشار مناسب در ساختمانتان در دسترس داشته باشد. برای اطلاعات بیشتر به مقاله راه حل جایگزین استفاده از مخزن تحت فشار مراجعه فرمایید.

برای انتخاب پمپ و مخزن ذخیره مناسب تعداد طبقات ساختمان متراژساختمان، تعداد خروجی (شیر) موجود و میزان مصرف آب از فاکتورهای تعیین کننده می باشد.

چگونه می توانیم برای یک آپارتمان چهار طبقه با چهار واحد 100 متری پمپ و مخزن مناسبی انتخاب کنیم؟

پاسخ: به طور میانگین هر شیر آب استاندارد خانگی 10 لیتر در دقیقه خروجی دارد. حال فرض کنید در یک واحد آپارتمان 100 مترمربعی با یک خانوار سه نفره یک شیر در سرویس توالت ، یک شیر در حمام و یک شیر در آشپزخانه باز باشند. جمعا خروجی ما برای هر واحد 30 لیتر در دقیقه می باشد و این برای چهار طبقه 120 لیتر در دقیقه می باشد. برای این مجموعه به پمپی با توان 1 تا 1.5 اسب بخار و هد 48 یا 58 متر نیاز است. حجم مخزن ذخیره آب نیز حداقل 1000لیتر باید در نظر گرفته شود تا در طول 8 دقیقه ( میانگین زمان استحمام 10 دقیقه و توالت و روشویی 5 دقیقه در نظر گرفته شده است)  پاسخگوی استفاده همزمان همه واحدها از حمام ، توالت و آشپزخانه باشد. البته این در صورتی است که دبی(جریان در واحد زمان) آب ورودی به مخزن ذخیره در ساعات اوج مصرف و افت فشار حداقل 40 لیتر در دقیقه (25دقیقه زمان می برد تا مخزن را پر کند) باشد. لطفا توجه شود در غیر این صورت باید به فکر مخازن حجیم تر(1500 لیتری یا 2000 لیتری و یا …) بود. توجه داشته باشید همه موارد ذکر شده با فرض رعایت حداقلهای موارد فنی در لوله کشی استاندارد برای یک ساختمان است.

*برای برخورداری از بالاترین دبی از شبکه آب و فاضلاب شهری بهتر است مخزن یا منبع را همسطح زمین نصب فرمایید.

*اتصال مستقیم پمپ به شبکه آبفا (آب و فاضلاب) غیر قانونی است و علاوه بر خسارات مادی به شما (کنتور آب مصرف بسیار بیشتری را نشان می دهد و در دراز مدت هم کنتور و هم پمپ خراب می شوند) موجب می شود با ایجاد فشار منفی در شبکه لوله های شهری درنقاطی که به صورت طبیعی نشتی ناشی از فرسودگی لوله ها وجود دارد آب آلوده اطراف لوله به داخل شبکه مکیده شود و سلامت شما و دیگر شهروندان را به خطر بیاندازد.

  آنچه از بابت انتخاب پمپ عنوان شد فقط به شما یک دید کلی می دهد و مناسب ساختمانهای تا چهار طبقه می باشد.

  * اگر در محیطی روشن منبع را نصب می کنید جداره مخزن باید از جنسی باشد که مانع از عبور نور گردد تا جلبکها و به دنبال آنها باکتری ها فرصت رشد و لانه گزینی در جداره مخزن پیدا نکنند( مانند انواع مخازن سه لایه )

*از آنجایی که گاهی به مدت طولانی آب در منبع به صورت ذخیره باقی می ماند جنس مخزن حتما  باید از پلی اتیلن Food Grade و مواد نو باشد. خرید مخازن ارزان قیمتی که با استفاده از مواد بازیافتی تولید می شوند ، سبب می گردد به صورت جدی سلامت شما و عزیزانتان به خطر بیافتد. 

روش صحیح نصب پمپ آب و مخزن ذخیره در ساختمان

 

پرسش های متداول

چگونه می توانیم برای یک آپارتمان پمپ و مخزن مناسبی انتخاب کنیم؟

به طور میانگین هر شیر آب استاندارد خانگی 10 لیتر در دقیقه خروجی دارد. حال فرض کنید در یک واحد آپارتمان 100 مترمربعی با یک خانوار سه نفره یک شیر در سرویس توالت ، یک شیر در حمام و یک شیر در آشپزخانه باز باشند. جمعا خروجی ما برای هر واحد 30 لیتر در دقیقه می باشد … ( ادامه در مقاله).

 چرا اتصال مستقیم پمپ به شبکه آب شهری (آبفا) غیر قانونی است؟

علاوه بر خسارات مادی به شما (کنتور آب مصرف بسیار بیشتری را نشان می دهد و در دراز مدت هم کنتور و هم پمپ خراب می شوند) موجب می شود با ایجاد فشار منفی در شبکه لوله های شهری درنقاطی که به صورت طبیعی نشتی ناشی از فرسودگی لوله ها وجود دارد آب آلوده اطراف لوله به داخل شبکه مکیده شود و سلامت شما و دیگر شهروندان را به خطر بیاندازد.

8 thoughts on “راهنمایی خواندنی در انتخاب پمپ و مخزن مناسب برای حل مشکل افت فشار آب ساختمان

  1. مدیر میگوید:

    سلام. در چنین شرایطی همیشه بهتر است کل واحدها با یکدیگر تعامل کرده و به طور کلی یک اقدام مشترک را انجام داده و مشکل را برطرف کنند. به عنوان مثال یک مخزن ذخیره آب و پمپ آب در پارکینگ یا موتورخانه برای کلیه واحد ها نصب شود. اما در مورد شما اگر ساختمان شما مخزن ذخیره آب ندارد و یا اینکه طبقه دوم مخزن آب جداگانه ای برای واحد خود ندارد و طبقه دوم از پمپ آب استفاده می کند این کار ممنوع بوده و شما می توانید شکایت کنید. زیرا نصب مستقیم پمپ نه تنها برای سایر واحد ها می تواند مشکل ایجاد کند بلکه برای همسایگان شما نیز می تواند افت فشار آب ایجاد کند. اما اگر ساختمان شما مخزن ذخیره دارد و یا اینکه طبقه دوم مخزن آب جداگانه ای دارد کار ایشان مشکلی ندارد و شما هم مجبور هستید مخزن و پمپ آب جداگانه نصب کنید. در هر صورت بهتر است با مصالحه و همکاری با دیگر واحد ها و مشورت گرفتن از یک لوله کش و یا تاسیساتی کار ماهر اقدام به حل مشکل نمایید.

  2. رضا میگوید:

    سلام
    در یک ساختمان سه طبقه ساکن هستم.به علت کمبود فشار آب ، همسایه ما در طبقه دوم پمپ آب در واحد خود قرار داده است. از آن روز به بعد در واحدهای طبقه اول و سوم مشکل کمبود فشار آب بیشتر شده همچنین آبگرمکن بوتان اینجانب که به فشار آب حساس است بدرستی کار نمی کند و سرد و گرم می شود .به همسایه طبقه دوم گفته ام و ایشان می گوید من برای طبقه خود پمپ گذاشته ام و مشکل کمبود فشار آب طبقات دیگر تقصیر او نیست و ارتباطی به وی ندارد.آیا او درست می گوید لطفا راهنمایی کنید.

  3. محمد میگوید:

    سلام. من یک پمپ آب نیم اسب لئو به همراه اتوماتیک دیجیتال نصب کردم. واحد من در طبقه اول قرار دارد. وقتی هرکدام از شبرهای آب داخل ساختمان را از نصف کمتر بازمیکنم. پمپ بعد 5ثانیه آف میکنه و دوباره آن میکنه.
    گفتم شاید از دیجیتال باشه که دیجیتال نو گذاشتم باز همان مشکل داشت.و ایندفعه مخزن تحت فشار مکانیکی بجای اتوماتیک دیجیتال گذاشتم که باز همون مشکل را دارم.
    ناگفت نماند که قبلا این مشکل را نداشتم و تازگیا این مشکل ایجاد شده. پمپ هم 6ماه پیش عوض کرده ام.

  4. ناشناس میگوید:

    سلام
    دوست عزیز احتمالا جهت ورود و خروج شیر یکطرفه رعایت نکردی و معکوس بستین!

  5. محمد میگوید:

    سلام. من برای منزلم که در طبقه اول است یک مخزن 300لیتری نصب کردم و میخواهم توسط پمپ آب را به طبقه اول برسانم. در مسیر خروجی مخزن یک شیر یکطرفه گذاشتم که وقتی پمپ آف میکنه آب به مخزن بر نگردد. اما متاسفانه آب وارد پمپ نمیشود که پمپاژ بشه. مشکل چیست؟؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *