بروزرسانی:دوشنبه, ۲۴ دی , ۱۴۰۳

مخزن دفنی و زیرزمینی + راهنمای خرید، نصب و نگهداری

مخزن مادولار

   

مخازن مادولار قابل دفن شرکت پلاستونیک از مواد اولیه Food grade تولید می شوند و برای نگهداری آب شرب، مواد شیمیایی و … قابل استفاده می باشند. از آنجایی که پلی اتیلن در برابر اسید ها و باز ها بسیار مقاوم می باشد، این مخازن جایگزین ارزان قیمت بسیار مناسبی برای مخازن و ظروف استینلس استیل  (stainless steel ) نیز می باشند. از این مخازن می توان برای ذخیره و نگهداری انواع مواد شیمیایی که دارای PH اسیدی و یا بازی هستند نیز استفاده کرد. مخازن مادولار سنگین به عنوان مخازن قابل دفن برای ایجاد مخزن ذخیره آب دفنی، سپتیک تانک و ایجاد سیستم تصفیه فاضلاب قابل استفاده هستند.

 

  • تولید شده از پلی اتیلن Food Grade
  • بدنه بسیار مستحکم و تقویت شده
  • دارای تاییدیه TUV از آلمان
  • نشان استاندارد ملی ایران
  • دارای قابلیت نصب چندباره و جابجایی بسیار آسان ( به صورت قطعات و ماژولهای جداگانه)
  • عبور از درگاه ها و گذرگاه های باریک ( عبور مخازن چند ده هزار لیتری از معابر کم عرض منتهی به شوفاژخانه ها و …)
  • داشتن منهولهای متعدد (عرض 55 سانتیمتر) و دسترسی بسیار آسان به تمام نقاط مخزن
  • امکان افزایش حجم مخزن با افزایش تعداد ماژول ها
  • امکان جایگزینی هر یک از ماژول ها به تنهایی ( مثلا : به دلیل آسیب دیدگی ناشی از ضربه شدید مکانیکی )
  • امکان تولید به صورت بی رنگ، دو لایه، سه لایه، فوم دار و چهار و پنج لایه

برای اطلاع از قیمت و نحوه خرید مخازن پلی اتیلن قابل دفن در تهران با ما تماس بگیرید

 

مخزن دفنی چیست ؟

مخزن دفنی یا مخزن زیرزمینی محفظه ای است که برای ذخیره و نگهداری آب، فاضلاب یا مواد شیمیایی در زیر زمین استفاده می شود به شکلی که مخزن به طور کلی زیر سطح زمین نصب می شود. مخازن زیرزمینی محبوب شامل مخزن پلی اتیلنی، بتنی، استیل و فایبرگلاس هستند.

مخزن دفنی
مخزن دفنی یا مخزن زیر زمینی

مزایا مخزن دفنی پلی اتیلنی با کیفیت

  • دوام بالا
  • وزن کم و نصب آسان
  • امکان جا به جایی پس از نصب
  • تولید به صورت فود گرید و آنتی باکتریال مناسب کاربرد بهداشتی
  • قیمت اقتصادی نسبت به دیگر گزینه ها
  • عدم نشت مخزن
  • وجود چند منهول برای بررسی آسان مخزن

دوام بالا

مخزن تولید شده با گرانول HDPE 3840 از دوام بالایی برخوردار است و به سادگی آسیب نمی بیند.

وزن کم و نصب آسان

وزن کم مخازن پلی اتیلنی باعث می شود تا کار حمل، جا به جایی و نصب آن ها بسیار ساده باشد. همچنین سوراخکاری و نصب اتصالات این مخازن نیز با سرعت بالا و به آسانی صورت می گیرد.

امکان جا به جایی پس از نصب

همانطور که می دانید امکان تغییر محل مخزن بتنی دفنی پس از نصب وجود نداشت و به همین دلیل بسیاری از خریداران از دفن کردن مخزن خود پشیمان می شدند. اما مخزن پلی اتیلنی را می توان با کمترین دردسر به محل جدید منتقل کرد.

تولید به صورت فودگرید و آنتی باکتریال

محصول فود گرید، آنتی باکتریال و ضد جلبک مناسب ترین گزینه برای تمامی مصارف بهداشتی اعم از ذخیره آب آشامیدنی، مواد خوراکی و دارویی است.

قیمت اقتصادی نسبت به سایر گزینه ها

مخزن دفنی پلی اتیلنی تنها در کیفیت دست بالاتر را ندارد بلکه از لحاظ قیمتی و صرفه اقتصادی نیز هزینه های خرید، تعمیر و نگهداری بسیاری کمتری از رقبای خود دارد.

عدم نشت مخزن

مخزن تولید شده با روش قالب گیری دورانی یا روتومولدینگ محصولی یکپارچه است و امکان نشت آن نزدیک به صفر است.

وجود چند منهول

مخازن حجیم نیاز به چند منهول دارند و خصوصا اگر مخزن دفنی باشد این نیاز پر رنگ تر می شود. وجود منهول بررسی دوره ای شرایط مخزن را ساده می کند و در مواقع اضطراری نیز به کار می آید.

مخزن دفنی چه مزایایی دارد؟

  • استفاده بهینه از فضا
  • محافظت برابر عوامل محیطی
  • تنظیم دما
  • زیبایی بیشتر
  • تبخیر کمتر آب

مزایای مخزن دفنی یا مخزن زیرزمینی

استفاده بهینه از فضا

دفن مخزن در زیر زمین فضای روی زمین را دست نخورده باقی می گذارد که می توانید بنا به نیاز از آن استفاده کنید. این خصوصیت در مواردی که با کمبود فضا مواجه اید خیلی کارآمد است.

محافظت برابر عوامل محیطی

عوامل طبیعی همچون تابش نور خورشید، بارش برف و باران و … می توانند بر طول عمر مخزن تاثیر منفی داشته باشند. اما در صورت دفن، هیچ یک از این عوامل به مخزن آسیب نمی رسانند.

تنظیم دما

مخازن دفنی و زیرزمینی به طور کلی تثبیت دمای بهتری دارند و برای ذخیره موادی که به تغییرات دمایی حساس هستند مناسب اند.

زیبایی بیشتر

در بسیاری از ویلا ها و مراکز توریستی یا تفریحی، نصب چند مخزن آب و فاضلاب روی زمین می تواند تصویر کلی را کمی مخدوش کند در صورتی که با دفن مخزن، زیبایی محیط حفظ می شود.

تبخیر کمتر آب

صرفه جویی در مصرف آب امروزه به دغدغه ای جهانی تبدیل شده است و خصوصا برای کشورمان که آب و هوایی اغلب بیابانی دارد جلوگیری از تبخیر بیش از حد آب می تواند کمک گر باشد.

مخزن دفنی چه عیب هایی دارد ؟

  • سخت بودن بررسی مخزن
  • نشت و خوردگی
  • تضعیف پایداری خاک
  • بالا رفتن هزینه نصب و تعمیرات
  • نیاز به نصب پمپ

سخت بودن بررسی مخزن

با دفن مخزن روند بررسی دوره ای شرایط آن کمی سخت می شود و امکان دارد زمانی متوجه مشکل بشوید که کار از کار گذشته باشد.

نشت و خوردگی

نشت و خوردگی که در مخازن فایبرگلاس و بتنی بسیار شایع هستند جدا از خرابی مخزن می تواند باعث آلودگی سفره آب های زیرزمینی نیز بشود.

تضعیف پایداری خاک

هر چه قدر وزن مخزن استفاده شده بیشتر باشد، امکان تضعیف پایداری خاک نیز بیشتر است برای همین بهتری است سراغ مخازن سبک تر رفت.

بالا رفتن هزینه های نصب و تعمیرات

دقیقا به خاطر سخت شدن دسترسی به مخزن تمامی هزینه های نصب، نگهداری و تعمیرات افزایش پیدا می کند.

نیاز به نصب پمپ

برای استفاده از سیال داخل مخزن شما احتیاج به نصب پمپ پیدا خواهید کرد تا سیال ذخیره شده را مکش کند و به بالا بفرستد.

مراحل نصب مخزن دفنی یا زیرزمینی

  • کندن چاله
  • کوبیدن و مسطح کردن خاک
  • بتن ریزی کف (انتخابی)
  • دیوارچینی
  • خاک ریزی

برای نصب مخزن دفنی پلی اتیلنی اولین قدم انتخاب موقعیت مناسب است. همچنین بهتر است پایداری و ثبات خاک بررسی شود تا در صورت عدم مشکل، روند حفر چاله شروع شود. برای اینکه بدانید چاله را با چه ابعادی بکنید تنها کافیست تا ابعاد مخزن را بدانید و سپس از هر طرف 15 تا 20 سانتی متر بیش تر در نظر بگیرید تا بین خاک دیواره چاله و مخزن فاصله باشد. حالا نوبت به کوبیدن خاک به منظور افزایش تراکم و سختی و همچنین مسطح کردن سطح کف می رسد. اگر می خواهید خیال خودتان را کاملا راحت کنید زیرسازی کف را با بتن ریزی پیش ببرید.

حالا با توجه به حجم مخزن، به طور دستی یا به کمک جرثقیل محصول را در جای آماده شده قرار بدهید و از تناسب ابعاد مطمئن شوید. این جا به مهم ترین قسمت می رسیم ؛ کسب اطمینان از عدم ریزش دیواره ها و ریختن خاک بر روی مخزن. برای این کار نیاز به دیوار چینی است و در واقع باید اتاقک برای مخزن درست شود. برای این کار به سلیقه خود می توانید از هر مصالحی استفاده کنید. در قدم آخر نیز اگر قصد کامل دفن کردن مخزن را دارید، از یک صفحه فلزی به عنوان سقف اتاقک مخزن استفاده کنید و روی آن خاک بریزید. نکته مهم این است که خاک مستقیما به مخزن فشار وارد نکند.

مخزن بتنی و مخزن پلی اتیلنی دفنی

مخزن بتنی و مخزن پلی اتیلنی دفنی را می توانیم از چند بعد مختلف مقایسه کنیم تا دید بهتری نسبت به مزایا و معایب هر یک داشته باشیم. اما به طور کلی مخزن بتنی تا دهه گذشته، محبوب ترین گزینه بود چرا که رقیبی نداشت. اما امروزه به دلیل مشکلاتی همچون نشت همیشگی آب، جای خود را به مخازن پلی اتیلنی دفنی داده است.

تولید و نصب

مخازن پلی اتیلنی در قالب های آماده و با سرعت بالا آن هم بدون دخالت دست و خطای انسانی تولید می شوند. در مقابل مخازن بتنی به طور دستی و معمولا در محل پروژه ساخته می شوند البته در برخی حجم ها مدل های پیش ساخته آن ها نیز پیدا می شود. به طور کلی پروسه ساخت مخزن بتنی زمان بر تر است و امکان بروز خطای انسانی نیز در آن وجود دارد.

از بابت نصب، مخزن پلی اتیلنی به دلیل وزن سبکش یکی از آسان ترین نصب های ممکن را دارد و حتی بعد از نصب امکان جا به جایی آن و انتقالش به محل جدید نیز آسان است. اما مخزن بتنی بسیار سنگین است که این ضعف کار نصب را دشوار می سازد. همچنین امکان جا به جایی مخزن بتنی پس از نصب و انتقال آن به محل جدید وجود ندارد.

هزینه

همانطور که در بخش قبلی خواندید، پروسه تولید و نصب مخزن بتنی به مراتب سخت تر از مخزن پلی اتیلنی است. به دلیل همین دشوار بودن است که قیمت تمام شده مخزن بتنی بالاتر از مخزن پلی اتیلنی است.
به موارد بالا باید هزینه تعمیرات را نیز اضافه کنید. مخزن پلی اتیلنی تعمیر و ترمیم نیاز ندارد و حتی در صورت بروز مشکل نیز خیلی کم خرج درست می شود. اما مخزن بتنی آنقدری به ترمیم و تعمیر نیاز پیدا می کند که خریدار را کلافه می کند و هزینه تعمیر آن نیز پایین نیست.

دوام

در بحث دوام هر دو محصول کیفیت خوبی دارند و مقاومت آن ها در برابر ضربات مناسب است. اما مقاومت ضربه ای خوب دلیل بر ضعف نداشتن این دو مخزن نیست. مخزن بتنی مقاومت کششی پایینی دارد و در کنار آن شکاف های ریز و درشت زیادی بر می دارد. همچنین اگر در خاک عوامل اسیدی یا بازی باشد مخزن بتنی از دیواره های درونی و بیرونی دچار مشکل شده و خورده می شود.

مخزن پلی اتیلنی اگرچه خاصیت ضد خورندگی دارد اما در مقابل اجسام برنده و نوک تیز مقاومت پایینی دارد. همچنین مخزن پلاستیکی نمی تواند به خوبی مخزن بتنی فشار خاک را تحمل کند و به همین دلیل است که بین دیواره های چاله کنده شده و مخزن پلی اتیلنی باید فاصله باشد.

بهداشت و استاندارد

مخزن های بتنی سیب سلامت و نشان استاندارد ندارند چرا که قابلیت حفظ کیفیت و بهداشت سیال ذخیره شده را ندارند. اما در طرف مقابل مخازن پلی اتیلنی که با استاندارد های روز و از مواد اولیه نو (virgin) و فود گرید ساخته شده اند، نشان استاندارد و سیب سلامت دارند. دارا بودن این 2 گواهی، نشان از با کیفیت بودن مخزن و توانایی آن برای حفظ بهداشت سیال ذخیره شده را دارد.

چه موادی را می توان در مخزن دفنی ذخیره کرد ؟

امکان ذخیره و نگهداری آب، فاضلاب و حتی مواد شیمیایی در مخزن دفنی وجود دارد. موضوع مهمی که باید به آن توجه کنید جنس مخزنی است که قصد دفن کردنش را دارید. برای مثال مخزن پلی اتیلنی و استیل نسبت به مخزن فایبرگلاس و بتنی گزینه های مناسب تری برای ذخیره مواد شیمیایی هستند.

کدام مخازن را می توان دفن کرد ؟

  • مخزن استیل
  • مخزن فایبرگلاس
  • مخزن بتنی
  • مخزن پلی اتیلنی

مخزن استیل

در رده مخازن فلزی معمولا از مخزن استیل و به طور مشخص تر مخزن استیل ضد زنگ یا همان استینلس استیل ( Stainless Steel ) به عنوان مخزن دفنی استفاده می شود. این مخزن دوام بسیار بالایی دارد و برای کاربری زیرزمینی نیز مناسب است اما همان مشکل همیشگی خریداران را منصرف می کند؛ قیمت بسیار گران خرید و هزینه های سرسام آور نگهداری و تعمیر مخزن استیل.

مخزن فایبرگلاس

استفاده از مخزن فایبرگلاس به عنوان مخزن زیرزمینی را کلا توصیه نمی کنیم چرا که فایبرگلاس ساختاری خشک دارد و مخزن فایبرگلاس به خودی خود شکننده است. برای نصب مخزن در زیرزمین شما نیاز به مخزنی دارید که دوام بالایی داشته باشد اما فایبرگلاس شکننده است و دوام مناسبی ندارد.

مخزن بتنی

مخزن بتنی در گذشته انتخاب اول برای استفاده به عنوان مخزن دفنی بود که دلیل آن نیز دوام فوق العاده این مخزن زیر فشار خاک بود. اما در کنار این مزیت بزرگ، مخزن بتنی مشکلات زیادی هم داشت. برای مثال منبع بتنی بسیار سنگین است که کار نصب را سخت می کند و از طرف دیگر پس از نصب امکان جا به جایی مجدد آن وجود نداشت. اما بزرگترین مشکل منبع بتنی عدم آب بندی کامل و نشت همیشگی آن بود که زحمت و هزینه نگهداری یا ترمیم را افزایش می داد.

مخزن پلی اتیلنی

مخزن پلی اتیلنی دفنی یا زیرزمینی به دلیل قیمت مناسب، ساخت یکپارچه و عدم نشتی ، وزن سبک و امکان جا به جایی، دوام عالی، طول عمر بالا و دیگر مزیت هایش گزینه ای مناسب است. منبع پلی اتیلنی بر خلاف منبع فایبرگلاس خشک و شکننده نیست بلکه ساختاری منعطف دارد و فشار را بهتر تحمل می کند.

ویژگی های مخزن پلی اتیلنی قابل دفن

مخزن پلی اتیلنی قابل دفن باید ویژگی های بخصوصی داشته باشد تا در طولانی مدت برای خریداران مشکلی ایجاد نکند. در بسیاری از مواقع دسترسی به مخزن زیرزمینی کمی دشوار تر است و به همین خاطر بررسی های دوره ای دیر به دیر صورت می گیرد. همین موضوع می تواند باعث شود تا ایراد کار به موقع شناسایی نشود و موقعی متوجه مشکل شوید که دیگر کار از کار گذشته باشد. در اینجا استفاده از مخزن مرغوب اهمیت چند برابری پیدا می کند. ویژگی های مخزن مرغوب پلی اتیلنی را در ادامه می خوانید ؛

دوام

اگر مخزن تهیه شده از دوام بالایی برخوردار نباشد خیلی طول نمی کشد که با مشکلاتی از قبیل بروز نشتی، پارگی یا حتی ترکیدگی مخزن زیرزمینی مواجه شوید. برای اطمینان از دوام بالای مخزن باید به 2 عامل کیفیت ماده اولیه و نحوه تولید توجه کنید. مرغوب ترین ماده اولیه، پلی اتیلن سنگین HDPE 3840 است. بهترین روش تولید نیز روتومولدینگ یا قالب گیری دورانی می باشد چرا که در این روش محصول به طور یکپارچه تولید می شود.

حفظ کیفیت و سلامت   

حفظ کیفیت و سلامت خصوصا اگر آب آشامیدنی ذخیره کرده باشید اهمیت بالایی دارد و از آنجایی که بررسی مخزن زیرزمینی می تواند کمی دشوار باشد، بهتر است مخزنی تهیه کنید که خیالتان را راحت باشد. برای اطمینان از حفظ کیفیت و سلامت ماده ذخیره شده مخزن باید آنتی باکتریال، ضد جلبک و ساخته شده از مواد فودگرید باشد.

پر کردن و تخلیه مخزن دفنی

پر کردن مخزن دفنی تفاوتی با مخزن عادی ندارد و نیازی به استفاده از تجهیزات جانبی برای این کار نیست. اما تخلیه مخزن دفنی ماجرای متفاوتی دارد. برای تخلیه این مخازن بدون شک به پمپ نیاز است تا سیال داخل مخزن را به سمت بالا پمپاژ کند.

قدرت، هد و دبی پمپ مورد نیاز با توجه به پارامتر های مختلفی تعیین می شود که عموما نیاز به بررسی دقیق در محل پروژه دارد. اما به طور کلی هر چه قدر پمپ قوی تر باشد سیال با فشار و جریان بیشتری پمپاژ می شود.

قیمت مخزن دفنی و زیرزمینی

معمولا کوچک ترین مخزنی که به عنوان مخزن دفنی استفاده می شود، مخزن 3 هزار لیتری است. قیمت مخزن دفنی و زیرزمینی نیز از 156,750,000 میلیون ریال در حجم 3 هزار لیتر شروع می شود و به 924,000,000 میلیون در حجم 20 هزار لیتر نیز می رسد.

البته امکان دفن مخازن مادولار نیز وجود دارد و شما می توانید برای اطلاع از قیمت ها از شنبه تا پنج شنبه با شماره تلفن 02144548922 تماس بگیرید.

مخزن سپتیک ؛ مخزن دفنی جمع آوری و ذخیره فاضلاب

مخزن سپتیک یکی از دیگر از انواع مخازن دفنی است و در مناطقی که به سیستم فاضلاب شهری متصل نیستند بسیار کاربردی می باشد. این مخزن دفنی جمع آوری و ذخیره فاضلاب از رها شدن فاضلاب در طبیعت جلوگیری می کند و تنها لازم است تا بسته به استفاده، هر چند ماه یا هر چند سال یکبار تخلیه شود. این محصول برای پاساژ ها و مراکز تجاری، تفریحی، توریستی و همچنین ویلا های شخصی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. مخزن دفنی سپتیک پلی اتیلنی به دلیل خاصیت ضد خورندگی که دارد از با دوام ترین مخازن سپتیک به حساب می آید و به دلیل ساختار مادولار، امکان افزایش حجم نیز وجود دارد. این محصول در حال حاضر در حجم های 5 هزار لیتر تا 50 هزار لیتر تولید می شود.

برای اطلاعات کامل درباره مخزن جمع آوری فاضلاب دفنی، صفحه معرفی مخزن سپتیک پلاستونیک (سپتیک تانک پلی اتیلن) را از دست ندهید .

زیرسازی مخزن دفنی یا زیرزمینی

زیرسازی مخزن دفنی یا زیرزمینی از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که در صورت عدم زیرسازی، احتمال بروز مشکلات بسیاری برای مخزن وجود ندارد. خاک زیر مخزن، پس از مدتی دچار فرسایش یا جا به جایی و یا نشست می شود که نتیجه آن نا تراز شدن سطح زیر مخزن و بر هم خوردن تعادل مخزن است. دقیقا از اینجاست که مشکلات شروع می شوند. با بر هم خوردن تعادل مخزن و تراز زمین، به یک دیواره مخزن فشار بیشتر و غیر استاندارد وارد می شود. همچنین امکان قطع شدن اتصالات یعنی لوله های ورودی و خروجی از مخزن نیز وجود دارد در نتیجه تغییرات گفته شده احتمال بروز نشتی افزایش پیدا می کند حتی می توان گفت که قطعی می شود.

بهترین روش زیر سازی برای مخزن دفنی یا زیرزمینی بتن ریزی است به شکلی که مخزن روی یک سکوی بتنی زیرزمینی سوار شود. برای اطلاعات بیشتر به صفحه بهترین روش های زیرسازی مخزن، منبع یا تانکر بروید و حتما از نصابان ماهر برای انجام این کار کمک بگیرید.

منابع 

GSC

پرسش های متداول

- آیا می توان مخازن پلی اتیلن را چال یا دفن کرد؟

خیر مخازن معمولی پلی اتیلن امکان دفن کردن آنها وجود ندارد. برای اینکار یا باید داخل اتاقک در زیر زمین قرار داده شود و یا اینکه از مخازن پلی اتیلن دفنی برای این کار استفاده کرد.

- مخازن دفنی یا مادولار چه کاربردی دارند ؟

مخازن مادولار سنگین به عنوان مخازن قابل دفن برای ایجاد مخزن ذخیره آب دفنی، سپتیک تانک و ایجاد سیستم تصفیه فاضلاب قابل استفاده هستند. مخازن مادولار قابل دفن شرکت پلاستونیک از مواد اولیه Food grade تولید می شوند و برای نگهداری آب شرب ، مواد شیمیایی و ... قابل استفاده می باشند. از آنجایی که پلی اتیلن در برابر اسید ها و باز ها بسیار مقاوم می باشد این مخازن جایگزین ارزان قیمت بسیار مناسبی برای مخازن و ظروف استینلس استیل (stainless steel) نیز می باشند.

- مخازن دفنی یا مادولار شرکت پلاستونیک چه ویژگی هایی دارند؟

تولید شده از پلی اتیلن Food Grade _ بدنه بسیار مستحکم و تقویت شده _ دارای تاییدیه TUV از آلمان _ نشان استاندارد ملی ایران _ دارای قابلیت نصب چندباره و جابجایی بسیار آسان _ عبور از درگاه ها و گذرگاه های باریک _ داشتن منهولهای متعدد و دسترسی بسیار آسان به تمام نقاط مخزن _ امکان افزایش حجم مخزن با افزایش تعداد ماژولها _ امکان جایگزینی هر یک از ماژولها به تنهایی _ امکان تولید به صورت بی رنگ ، دو لایه ، سه لایه ، فوم دار و چهار و پنج لایه

 


فروش مخارن قابل دفن ( مخزن قابل دفن ) پلی اتیلنی 5000 لیتری ، 7500 لیتری ، 10000 لیتری ، 12500 لیتری ، 15000 لیتری ، 20000 لیتری و 30000 لیتری پلی اتیلن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *