مخزن آب چهار لایه و پنج لایه هر 2 محصولاتی هستند که بر پایه مخزن سه لایه ضد جلبک تولید می شوند. در این محصولات طبق ادعای تولیدکنندگان برخی از ویژگی های مخزن 3 لایه تقویت می شود اما آیا واقعا همینطور است ؟ آیا مخزن 5 لایه نسبت به مخزن 3 لایه برتری دارد ؟
در ادامه نوشته ویژگی ها و کاربرد های مخزن 4 لایه و مخزن 5 لایه را توضیح داده ایم و به سوالات بالا نیز جواب داده ایم . همچنین از ” جدول کاربری ” می توانید مخزن مناسب با کاربری خودتان را پیدا کنید .
مخزن چند لایه مناسب شماست ؟
کاربری | مخزن مناسب |
ذخیره آب آشامیدنی، مصرفی و آتش نشانی ساختمان | مخزن 3 لایه |
ذخیره مواد شیمیایی و اسید های خورنده | مخزن تک لایه تقویت شده |
ذخیره و نگهداری طولانی مدت مواد غذایی و دارویی | مخزن 4 لایه آنتی باکتریال مخزن 3 لایه |
نیاز به ثابت نگه داشتن دمای محتویات ذخیره شده داخل مخزن | مخزن 3 لایه با عایق بندی مخزن 4 لایه فوم دار |
همانطور که در جدول بالا مشاهده می کنید پیشنهاد تیم فنی مجموعه مخزن آب دات کام برای مصارف بهداشتی مخزن 3 لایه با کیفیت و برای ذخیره مواد شیمیایی خورنده مخزن تک لایه تقویت شده است . مخزن 3 لایه ضد جلبک و آنتی باکتریال جواب تمام نیاز های بهداشتی مشتریان را می دهد و دیگر نیازی به خرید مخزن 5 لایه و 10 لایه نیست !
در حقیقت هرچه گشتیم نتوانستیم دلیل قانع کننده ای برای خرید و استفاده از مخزن 5 لایه پیدا کنیم چرا که مخزن 5 لایه بیشتر یک تکنیک بازاریابی و فروش است تا یک محصول کارآمد . بنابر این ما این محصول را تنها به افرادی پیشنهاد می کنیم که می خواهند پولشان را دور بریزند .
مخزن چهار لایه نیز آنچنان کاربردی ندارد اگرچه نسبت به مخزن 5 لایه محصول کارآمد تری است. مخزن 4 لایه فوم دار را می توانید به جای مخزن 3 لایه عایق بندی شده استفاده کنید اما مخزن 3 لایه عایق بندی شده در صورتی که عایق بندی اصولی انجام شده باشد بهتر جواب می دهد .
مخزن 4 لایه آنتی باکتریال نیز خواص آنتی باکتریال کمی قوی تری نسبت به مخزن 3 لایه آنتی باکتریال دارد اما در بیشتر مصارف به کار نمی آید. در بخش خانگی مخزن 4 لایه به هیچ عنوان توصیه نمی شود اما اگر قصد ذخیره مواد غذایی و دارویی برای مدت زمان طولانی بدون تخلیه و پر کردن مجدد مخزن را دارید، مخزن 4 لایه آنتی باکتریال مناسب نیاز شما است .
مخزن 4 لایه چیست ؟
مخزن 4 لایه در واقع همان مخزن 3 لایه استاندارد است که یک لایه عایق دما به آن اضافه شده است. در برخی محصولات لایه آنتی باکتریال را به عنوان لایه چهارم در نظر می گیرند.
بنابر این، مخزن 4 لایه را می توان به دو گروه دسته بندی دسته بندی کرد که در گروه اول لایه عایق دما و در گروه دوم لایه آنتی باکتریال به عنوان لایه چهارم مخزن در نظر گرفته می شود.
مخزن 5 لایه چیست ؟
مخزن 5 لایه ترکیب مخزن 3 لایه استاندارد با یک لایه عایق دما و یک لایه داخلی آنتی باکتریال است که در مجموع 5 لایه مخزن را تشکیل می دهند.
در برخی محصولات به جای لایه آنتی باکتریال از دو لایه عایق دما استفاده می شود و محصول با نام مخزن 5 لایه به فروش می رسد.
مخزن 5 لایه بیشتر از آن که محصول جدیدی باشد و حرف تازه ای برای گفتن داشته باشد یک نام تجاری به منظور بازاریابی بهتر است. مطمئنا شما نیز نام این محصول را کمتر می شنوید چرا که تمامی نیاز های احتمالی با مخزن تک لایه، 3 لایه و چهار لایه تامین می شود و اصولا نیازی به مخزن 5 لایه نیست.
موارد استفاده مخزن 4 لایه چیست ؟
مخزن 4 لایه دو نوع دارد ؛ نوع اول مخزن 4 لایه دارای یک لایه فوم عایق حرارت است و نوع دوم آن یک لایه آنتی باکتریال دارد. اجازه دهید اول از نوع ساده تر یعنی مخزن 4 لایه آنتی باکتریال صحبت کنیم.
مخزن چهار لایه آنتی باکتریال
مخزن 4 لایه آنتی باکتریال برای ذخیره طولانی مدت مواد غذایی و دارویی به شکل ساکن مناسب است. یعنی مخزن یکبار از مواد دارویی پر شود و برای مدت نسبتا طولانی تخلیه نشود. این آپشن شاید برای بسیاری از خریداران جالب نباشد چرا که تولید کنندگان معتبر مانند برند پلاست,یک مخزن 3 لایه را به صورت آنتی باکتریال و ضد جلبک با لایه داخلی آنتی باکتریال تولید می کنند .
مخزن چهار لایه فوم دار
مخزن چهار لایه فوم دار دارای یک لایه فوم است که به عنوان عایق حرارتی کار کرده و از مبادله دما جلوگیری می کند. این مخزن برای استفاده در شرایط سخت آب و هوایی کاربرد دارد. البته مخزن 3 لایه پلی اتیلنی از دمای منفی – 10 درجه سانتی گراد تا دمای مثبت 55 درجه سانتی گراد کفایت می کند و مخزن 4 لایه برای دماهایی بالاتر یا پایین تر از بازه گفته شده است.
همچنین بهترین راه برای استفاده از مخزن در شرایط آب و هوایی سخت و به طور کلی محافظت بیشتر از مخزن، عایق کاری مخزن است که پیش تر در نوشته ” روش های عایق کاری یا عایق بندی مخزن، منبع و تانکر ” به طور مفصل توضیح داده ایم.
موارد استفاده مخزن 5 لایه چیست ؟
مخزن 5 لایه همانطور که گفتیم بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد و در دنیای حقیقی کاربرد مشخصی ندارد. در بازار مخزن 5 لایه بیشتر به مخازن 3 لایه آنتی باکتریالی گفته می شود که یک لایه فوم عایق حرارت نیز دارند . به بیان ساده تر محصولی که در بازار به نام مخزن 5 لایه شناخته می شود در واقع مخازن 3 لایه آنتی باکتریال به علاوه یک لایه فوم هستند .
آیا افزایش لایه ها استحکام مخزن را نیز افزایش می دهد ؟
بر خلاف باور عموم افزایش تعداد لایه ها در مخزن نه تنها استحکام آن را افزایش نمی دهد، بلکه از استحکام مخزن می کاهد. در واقع مخزن تک لایه بیشترین استحکام و مقاومت در برابر ضربه را دارد اما بهداشتی نیست و جلبک می زند.
مخزن 3 لایه ضد جلبک و آنتی باکتریال بهترین گزینه است چرا که در عین بهداشتی بودن مقاومت ضربه ای مناسبی دارد و در برابر تغییرات آب و هوایی نیز مقاوم است.
مخزن ذخیره آب آشامیدنی، مصرفی و آتش نشانی ساختمان
اگر قصد تهیه مخزن ذخیره آب آشامیدنی، مصرفی و آتش نشانی ساختمان مسکونی یا تجاری را داشته باشید، مخزن 3 لایه ضد جلبک و آنتی باکتریال بهترین انتخاب شماست. مخزن 3 لایه از رشد جلبک و تکثیر باکتری جلوگیری می کند که از این طریق هم سلامت مصرف کنندگان حفظ می شود و هم از گرفتگی لوله ها و بو گرفتن آب جلوگیری می شود.
! این نکته را به یاد داشته باشید که قبل از نهایی کردن خرید خود، حتما استعلام سیب سلامت و نشان استاندارد محصول را بگیرید تا در دام نشان های قلابی نیافتید !
مخزن مواد شیمیایی و اسید های خورنده
برای ذخیره مواد شیمیایی و اسید های خورنده از مخزن تک لایه تقویت شده استفاده می شود چرا که این مخازن استحکام حداکثری دارند و همچنین امکان مشاهده سطح مایع ذخیره شده از بیرون مخزن نیز وجود دارد. نتیجه این 2 ویژگی در کنار خاصیت ضد خورندگی پلی اتیلن ایمن ترین محصول برای ذخیره مواد خورنده شیمیایی می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر صفحه مخزن اسید را ببینید.
مخزن مواد غذایی و دارویی
اگر قصد تهیه مخزن مواد غذایی و دارویی باید به این سوال جواب بدهید که آیا قصد مخزن زود به زود پر و تخلیه می شود یا اینکه مواد به مدت طولانی در مخزن ساکن می مانند. برای مورد اول مخزن 3 لایه و مورد دوم مخزن 4 لایه مناسب است.
ثابت نگه داشتن دمای محتویات ذخیره شده داخل مخزن
برخی از مواد های شیمایی باید در یک دمای ثابت نگهداری شوند که در این حالت مخزن 3 لایه عایق بندی شده و یا مخزن 4 لایه با فوم عایق دما مناسب است.
منظور از لایه در مخزن چیست ؟
برای پاسخ به این سوال باید ابتدا کمی درباره نحوه تولید مخزن پلی اتیلن بدانیم. در حال حاضر بهترین روش تولید مخزن پلی اتیلنی، روش روتومولدینگ یا قالب گیری دورانی است. در این روش گرانول پلی اتیلن در قالب ریخته می شود و قالب تا جایی حول 2 محور می چرخد تا مخزن درون قالب شکل بگیرد. در مرحله آخر کمی به مخزن زمان داده می شود تا سرد شود و اصطلاحا خودش را بگیرد .
حالا مخزن تک لایه که ساده ترین نوع مخزن است را در نظر بگیرید . برای تولید مخزن تک لایه تزریق مواد خام که همان گرانول پلی اتیلن است تنها در یک نوبت صورت می گیرد. در این حالت مخزن حداکثر استحکام را دارد اما با مشکلاتی نظیر رشد جلبک، تکثیر باکتری مواجه است و در برابر تغییرات آب و هوایی نیز مقاومتی ندارد.
اما در مخزن 3 لایه، تزریق گرانول پلی اتیلن در 3 نوبت با فواصل زمانی مشخص صورت می گیرد که نتیجه آن تولید محصولی است که استحکام کمتری نسبت به مخزن تک لایه دارد اما ضد جلبک، آنتی باکتریال و مقاوم در برابر تغییرات آب و هوایی است . روند تولید مخزن 4 لایه نیز دقیقا به همین شکل است به نوعی که تزریق مواد خام به قالب در 4 نوبت صورت می گیرد.