بروزرسانی:پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳

کم شدن فشار آب و روش های افزایش فشار آب خانه

کم شدن فشار افزایش فشار آب خانه

 اگر خانه شما با مشکل کم شدن فشار آب روبرو شده است، ابتدا باید در پی شناخت علل کاهش فشار آب باشید. ممکن است که مشکل افت فشار آب ناشی از عوامل داخلی خانه، عوامل بیرونی و یا موانع موقتی و زودگذر باشد. در این مقاله دلایل کم شدن فشار آب و روش های افزایش فشار آب خانه بیان شده اند.

دلایل کم شدن فشار آب خانه

کم شدن فشار آب خانه می تواند دلایل گوناگونی داشته باشد، در نتیجه راه های افزایش فشار آب خانه با توجه به دلایل مختلف با یکدیگر متفاوت هستند. از همین رو باید ابتدا ببینید آیا این مشکل فقط مختص خانه شماست و محدود به قسمت خاصی است و یا اینکه مشکل مشترکی بین شما و همسایگانتان است. در هر صورت باید مشکل در ابتدا ریشه یابی و سپس بر اساس آن، اقدام موثری انجام داد.

برای مثال ممکن است که افت فشار محدود به دوش حمام و یا شیر روشویی آشپزخانه باشد. در چنین مواردی بایستی از طریق بازکردن شیرآلات مربوطه و تغییر صافی های مربوطه مشکل فشار را حل نمود و یا اینکه به دلیل کم شدن منابع آب شهر و منطقه شما و افزایش مصرف آب، میزان آب موجود در مخازن آب شهری و به طبع لوله ها کاهش پیدا کرده است، که در این حالت نیاز به نصب تجهیزاتی نظیر مخزن آب و پمپ آب خواهید داشت.

سن ساختمان نیز به طور مستقیم بر فشار آب تاثیر می گذارد؛ هرچه ساختمان قدیمی تر باشد، سنگ آهک، خاک و مواد معدنی بیشتری بر دیواره لوله های آن ساختمان رسوب می کنند. کم شدن فشار آب بر اثر رسوبات معمولاً در یک مجرای خروجی بیشتر مشاهده می شود، تا در کل خانه.

متداول ترین دلایل کم شدن فشار آب خانه یا ساختمان

  • آب ورودی به خانه فشار کمی دارد.
  • شیر فلکه کاملا باز نیست.
  • کلید اتومات (پرشر سوئیچ) و یا ست کنترل به درستی کار نمی کند.
  • لوله ها نشتی دارند.

دلایل موقتی کم شدن فشار آب و راه حل آنها

در صورتی که پس از تست کردن شیرآلات داخلی مشکل شما حل نشد و یا اینکه دامنه مشکل شما مربوط به تمامی خانه می باشد، بنابراین باید موارد دیگری را بررسی کنید. برای مثال ممکن است که شیر فلکه اصلی شما دچار مشکل باشد و یا اینکه در وضعیت نیمه باز قرار داشته باشد. در این مورد باید نسبت به بازکردن کامل شیر اصلی اقدام کنید. مورد دیگر می تواند رسوب گرفتن سیستم آبرسانی منزل شما باشد. در مقاله ( قطعی و یا کم فشاری آب) به خوبی مشکلات این چنینی و راه حل های آن ها ارائه شده است.

به جستجوی حوادث در منطقه خود بپردازید

ممکن است مشکلی برای جریان آب در سطح منطقه شما رخ داده باشد. برای مثال شاید لوله آب منطقه شما دچار ترکیدگی شده باشد و یا در منطقه ای خاص لوله های اصلی دچار نشتی شده باشند. اگر پس از جستجو و تفحص متوجه شدید که حوادثی از این قبیل در منطقه اتفاق نیفتاده است، به موارد زیر توجه نمائید.

اگر پس از صحبت با همسایه ها متوجه شدید که جریان آب در منزل آنان مشکل خاصی ندارد، بنابراین سیستم آبرسانی داخلی شما دچار مشکل است. اگر در یک مجتمع زندگی می کنید با مدیرمجتمع و یا مدیرساختمان مربوطه مشکل خود را مطرح کنید.

در صورتی که متوجه شدید که مشکل قطعی آب و یا فشار پائین اب محدود به ساختمان و مجتمع شما نمی شود و همسایگانتان نیز از این مشکل رنج می برند، با سازمان آب تماس بگیرید. به احتمال فراوان سیستم آبرسانی منطقه ای شما دچار افت فشار عمومی شده است. تابستان معمولا با افزایش عمومی مصرف آب سیستم آبرسانی منطقه ای تحت فشار قرار گرفته و افت فشار آب اتفاق رایجی است.

مورد بعدی فشار پائین اب مربوط به زمانی است که شما فقط از آب گرم استفاده می کنید؛ اگر فشار آب خانه شما فقط در زمان استفاده از آب گرم کم می شود، به احتمال زیاد ناشی از نقص و یا خرابی سیستم گرمایشی و پکیج آبگرمکن است.

راه حل های دائمی افزایش فشار آب خانه

اگر مشکل شما از طریق عمل به توصیه های بالا حل نشد و همچنان از مشکل کاهش فشار آب رنج می برید، بنابراین افت فشار خانه شما یک علت دائمی و اساسی دارد. بر همین اساس توصیه می کنیم که موارد زیر را به دقت مورد بررسی و پیگیری قرار دهید تا مشکل شما یکبار برای همیشه حل شود. البته پیش از آن همانطور که بارها هم اعلام شد، حتماً از همسایگانتان نیز پرس و جو نمایید تا اطمینان پیدا کنید که مشکل کاهش فشار آب، یک مشکل سراسری در منطقه شماست.

  • نصب مخزن آب و پمپ: علت اصلی فشار آب پائین، مخصوصا در مناطق شهری و به ویژه در فصول گرم سال، ناشی از بالاتر رفتن سطح مصرف عمومی آب شهری و در نتیجه کمبود نسبی آب است. بنابراین مشکل افت فشار ارتباطی با عوامل داخلی مانند رسوب گرفتگی و یا باز نبودن کامل شیر کنتور ندارد، بلکه ریشه در مشکل اساسی تری به نام کمبود آب دارد. کمبود آب در برخی موارد به قطعی آب نیز می انجامد. برای حل این مشکل شما باید اقدام به تهیه مخزن آب با حجم مناسب و همچنین پمپ آب نمایید.

اگر نگران جا گیر بودن نصب مخزن آب در خانه یا ساختمانتان هستید پیشنهاد می کنیم نگاهی به مخازن آسانرو طبرستان و پلاستونیک بیاندازید. این مخازن آسانرو بسیار کم جا هستن و عرض های باریکی دارند.

  • افزایش قطر لوله های اصلی و شاه لوله ها : یکی از راه های افزایش و حفظ فشار آب ساختمان جایگزینی لوله های رسوب گرفته است. تشکیل رسوب و کاهش قطر لوله در لوله های گالوانیزه در طول زمان امری شایع است. ذکر این نکته ضروری است که برای تعویض لوله های گالوانیزه نیازی به لوله کشی مجدد کل ساختمان نیست و فقط لوله های اصلی آب را تعوض کنید. همچنین اگر در لوله کشی ساختمان، لوله های با قطر کم بکار برده شود بهتر است لوله های بزرگ تر را جایگزین کنید. انتقال آب از طریق لوله ها به وسیله فشار هیدرولیکی صورت می گیرد. اگر از لوله های با سایز بزرگ در لوله کشی ساختمان استفاده کنید، به دلیل کاهش فشار هیدرولیکی، سرعت جریان آب در طول لوله کاهش و در سر خروجی افزایش می یابد. البته انتظار نداشته باشید که با این روش فشار آب به صورت قابل توجهی افزایش یابد، اما به هرحال این روش هم یکی از راه های افزایش فشار آب ساختمان است.

حل مشکل فشار آب با پمپ و مخزن آب

اصلی ترین دلیل کاهش فشار آب خانه، کم شدن فشار آب ورودی از کنتور به خانه است و راه حل صحیح آن نصب مخزن ذخیره آب و پمپ است. استفاده از پمپ آب بدون نصب مخزن علاوه بر اینکه غیر قانونی و غیر شرعی است مشکلات زیاد دیگری نیز به وجود می آورد که برای اطلاع از آنها پیشنهاد میکنیم مقاله اشکالات نصب مستقیم پمپ به کنتور آب بدون استفاده از مخزن آب مطالعه بفرمایید.

آیا می توان فقط با نصب مخزن آب و بدون استفاده از پمپ، آب مورد نیاز خانه را تامین کرد؟

آب ورودی به ساختمان باید از حداقل فشاری برخوردار باشد تا تجهیزات داخل خانه نظیر آبگرمکن، ماشین لباسشویی،کولر و … بتوانند بدون مشکلی مورد استفاده قرار گیرند. این فشار توسط فشار موجود در لوله های شهری و یا پمپ آب تامین می شود. اگر می خواهید بدون پمپ آب، فشار مناسب تامین گردد نیاز است تا از فشار ناشی از نیروی جاذبه استفاده نمایید. به عبارت دیگر باید مخزن در ارتفاع نصب شود. حداقل ارتفاع مورد نیاز برای نصب مخزن 15 متر بالاتر از شیرالات خانه است.

کدام نوع مخزن آب برای نصب در خانه مناسب تر است؟

در حال حاضر بهترین و متداول ترین مخزن آب برای ذخیره و نگهداری آب خانه و ساختمان ها، مخزن آب پلی اتیلن است. مزایای مخازن پلی اتیلن نسبت به سایر مخازن نظیر مخازن فلزی و … بسیار است. اگر می خواهید به طور مفصل تر دلایل استفاده از مخازن پلی اتیلنی را مطالعه بفرمایید پیشنهاد می کنیم مقاله مخزن فلزی بهتر است یا مخزن پلی اتیلن را نیز نگاهی بیندازید.

جمع بندی روش های افزایش فشار آب خانه

  • از تمیز بودن فضای داخلی لوله ها مطمئن شوید. اطمینان حاصل کنید که رسوبات سنگ آهک، خاک و دیگر مواد معدنی، که باعث انسداد لوله و در نتیجه کم شدن فشار آب می شوند، به طور کامل زدوده شده و از بین بروند.
  • اگر فقط فشار آب گرم خانه شما پایین است، پکیج آبگرمکن را بررسی کنید.
  • شیر فلکه را کاملا باز کنید.
  • مطمئن شوید لوله ها نشتی نداشته باشند؛ برای این کار کافیست در ابتدا تمامی شیر های آب را ببنید، سپس کنتور آب را چک کنید. اگر پس از بستن تمامی شیر های آب، نشانگر کنتور آب شما همچنان فعال باشد، احتمالا در لوله های ساختمان شما نشتی وجود دارد.
  • از بوستر پمپ آب و مخزن ذخیره آب استفاده کنید. با تهیه و استفاده این محصول، هم مشکل پایین بودن فشار آب حل می شود و هم لوله های ساختمان بیشتر عمر می کنند.

1 thoughts on “کم شدن فشار آب و روش های افزایش فشار آب خانه

  1. پاکروان میگوید:

    به نظرم امروزه باید هرطور میشه فقط سعی کنیم از تکنولوژی بهترین استفاده رو بکنیم مثل خیلی از کسب و کارهایی که دارن اینترنتی کار میکنن. کلی شغل از طریق همین اینترنت ایجاد شده که میشه واردشون شد. از آموزش کارای هنری و دوخت و فروش لباس تا خیلی از کارهای خدماتی و فنی با همین اینترنت روبراه شده.. یه زمانی واسه لوله بازکنی برچسب روی در و دیوار رو زیر و رو میکردیم تا یکیو پیدا کنیم، الان دیگه چاه بازکنی رو هم اینترنتی کردن.. پس میشه از این بستر استفاده خوبی کرد.. البته به شرطی که اینترنت رو ازمون نگیرن!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *