بروزرسانی:دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳

پرورش زالو ( تجهیزات، مزایا، درآمد و پرسش های متداول)

پرورش زالو

پرورش زالو موضوع جذابی است که در سال های اخیر به گوش خیلی از ما رسیده و کارافرینان زیادی در این حوزه فعال شده اند. متاسفانه بسیاری از افرادی که وارد این حوزه می شوند با اطلاعات اولیه نه چندان کامل وارد شده و دچار ضرر و زیان های بسیاری شده اند. در این مقاله ابتدا توضیحات مقدماتی در این خصوص داده شده و سپس تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی مزرعه پرورش زالو را بیان کرده و بعد از آن مزایا و معایب پرورش زالو را بیان کرده و در مورد میزان درامد آن توضیحاتی خواهیم داد و در انتها نیز پرسش های متداول و اساسی که باید حتماً پیش از راه اندازی مزرعه پروش زالو چه به صورت خانگی و چه به صورت صنعتی بدانید بیان کرده و پاسخ خواهیم کرد.

فهرست مطالب

  • تجهیزات مورد نیاز برای پرورش زالو
  • مزایا و معایب
  • درامد و سود پرورش زالو
  • پرسش های متداول
  • از چه آبی برای وان پرورش زالو استفاده کنیم؟
  • تجهیزات مورد نیاز برای پرورش زالو از چه جنسی باشند؟
  • آیا آب مصرفی برای پرورش زالو نیاز به تصفیه دارد؟
  • PH آب وان پرورش زالو باید چند باشد؟
  • وان پلی اتیلنی زالو را در چه محلی قرار دهم؟
  • دمای آب برای پرورش زالو باید چند درجه باشد؟
  • چطور از ماندن زالو ها در وان پرورش پلی اتیلنی مطمئن شویم؟
  • هر زالو چند سال عمر می کند؟
  • بهترین فصل برای شروع پرورش زالو چه فصلی است؟
  • هر چند وقت یک بار آب وان پلاستیکی پرورش را عوض کنیم؟
  • هر چند وقت یک بار آب به زالو ها غذا بدهیم؟
  • پرورش زالو بهتر است یا تکثیر زالو؟
  • چرا در وان پرورش زالو در کنار آب، از توده خزه یا گِل نیز استفاده می شود؟

 

تجهیزات مورد نیاز برای پرورش زالو

 

 

 مزایا و معایب راه اندازی مزرعه پرورش زالو

 

میزان درامد و سود دهی پرورش زالو

 

پرورش زالو شغلی پر درآمد است اما فراموش نکنید که برای یک تجربه موفق هم به دانش کافی و هم به تجهیزات مناسب نیاز دارید. افراد بسیاری در این حرفه به سود رسیده اند و افراد دیگری هم ضرر کرده اند. مهم ترین بخش این حرفه، بخش آماده سازی است. پس قبل از شروع کار، تا می توانید اطلاعات کسب کنید و از افرادی که در این حرفه موفق بوده اند مشورت بگیرید.

درامد و مزایای پرورش زالو

 

وان پلاستیکی مناسب پرورش و نگهداری زالو

وان پرورش زالو - تجهیزات پرورش ماهی و زالو
برای نگهداری ماهی و زالو در وان های پلاستیکی باید به فود گرید بودن وان پلاستیکی توجه نمایید

وان پلاستیکی یکی از پرمصرف ترین تجهزات مورد نیاز برای پرورش زالو است. چه در ابعاد وسیع و چه در ابعاد خانگی شما به وان پلاستیکی که با زالو سازگاری کامل داشته باشد نیاز خواهید داشت. برای مشاهده ابعاد و قیمت انواع وان پلاستیکی و خرید آنلاین، تلفنی یا حضوری می توانید به فروشگاه مخزن آب دات کام مراجعه نمایید.

پرسش های متداول پرورش و نگهداری زالو

در این قسمت پرتکرار ترین پرسش هایی که در خصوص پرورش و نگهداری زالو پرسیده می شود را بیان می کنیم. قاعدتاً برای پاسخ به بعضی از این پرسش ها نیازمند پاسخ های مفصلی خواهیم بود ولی سعی شده است اصل موضوع به صورت ساده پاسخ داده شود.

  • از چه آبی برای وان پرورش زالو استفاده کنیم؟

 

به هیچ عنوان از آب حاوی کلر برای پر کردن وان پرورش زالو استفاده نکنید زیرا زالو ها برابر مواد شیمیایی چون کلر حساسیت شدیدی دارند. کلر باعث بروز بیماری در زالو ها و یا حتی مرگ آن ها می شود.

 

  • تجهیزات مورد نیاز برای پرورش زالو از چه جنسی باشند؟

 

یکی دیگر از موادی که موجب بروز بیماری های گوناگون در میان زالو ها می شود، مس و زنگ آهن است. به همین خاطر سعی کنید تا از مخازن فلزی و یا لوله های آبدهی فلزی استفاده نکنید زیرا در صورت زنگ زدگی آن ها، هر چند کم و کوچک، این مواد مضر وارد آب وان پرورش زالو شده و می تواند باعث مرگ آن ها شود. بهترین مخزنی که برای ذخیره آب مورد نیاز پرورش زالو می توانید تهیه کنید، مخازن پلی اتیلن آنتی باکتریال هستند زیرا در مرور زمان به هیچ عنوان زنگ نمی زنند و همچنین باکتری های بیماری زا قاطی آب وان پرورش زالو نمی شود. از طرف دیگر مخازن پلی اتیلن وزن بسیار پایینی دارند و جا‎به جایی آن ها آسان است. فراموش نکنید که برای ایمنی کامل و کسب بهترین نتیجه، لوله ها و اتصالات نصبی بر روی مخزن پلی اتیلنی و وان پرورش زالو نیز آهنی نباشند.

 

  • آیا آب مصرفی برای پرورش زالو نیاز به تصفیه دارد؟

 

تصفیه مکرر آب برای پرورش زالو کاملا ضروری است. بالا بودن میزان آمونیاک، نیترات و دیگر املاح موجود در آب وان پرورش زالو می تواند باعث بروز طیف گسترده ای از بیماری ها، از بیماری های پوستی گرفته تا بیماری های مهلک تر، در زالو شود و یا حتی باعث از بین رفتن زالو شود. بنابر این حتما بخشی از بودجه خود را به خرید یک دستگاه تصفیه آب خوب و مطمئن اختصاص دهید.

 

  • PH آب وان پرورش زالو باید چند باشد؟

برای سالم ماندن زالو ها و همچنین رشد حداکثری، PH آب مصرفی برای پرورش باید بین 6 تا 7 باشد.

 

  • وان پلی اتیلنی زالو (وان پلاستیکی پرورش) را در چه محلی قرار دهم؟

 

تقریبا تمامی گونه های زالو از تابش مستقیم نور متنفر هستند. تابش مستقیم نور، چه نور خورشید چه منبع نور مصنوعی، به زالو ها صدمه می زند و می تواند باعث مریضی یا مرگ زالو ها شود. بنابر این وان پلی اتیلنی پرورش را در محلی خنک و دور از تابش مستقیم نور خورشید و نور مصنوعی قرار دهید. همچنین می تواند با قرار دادن شئ ای بر روی وان مانند حوله، از تابش مستقیم نور به زالو ها جلوگیری کنید. البته فراموش نکنید که اکسیژن باید به قدر کافی به زالو ها برسد.

 

  • دمای آب برای پرورش زالو باید چند درجه باشد؟

 

زالو ها توانایی تحمل هر نوع دمایی از 5 درجه تا 27 درجه سانتی گراد را دارند، اما در عین حال بسیار نسبت به دما حساس هستند. به این معنی که توانایی زنده ماندن در این بازه دمایی را دارا هستند، اما سوخت و ساز (متابولیسم) آن ها به راحتی تحت تاثیر قرار گرفته که می تواند در پروسه پرورش یا تکثیر تداخل ایجاد کند. برای مثال در دمای زیر 15 درجه زالو ها کم تحرک شده و سرعت پرورش کاهش پیدا می کند و یا از طرف دیگر دمای بالا برای آن ها کشنده است. معمولا کارشناسان بهترین بازه دمایی برای پرورش و تکثیر زالو را دمای 17 تا 20 درجه می دانند.

این نکته را نیز به یاد داشته باشید که زالو ها نسبت به تغییرات ناگهانی دما نیز حساس هستند.

توصیه می شود که در طول یک شبانه روز حداقل 4 -5 بار دما را بررسی کنید. (هم دمای آب وان و هم دمای گل جزیره)

 

  • چطور از ماندن زالو ها در وان پرورش پلی اتیلنی مطمئن شویم؟

 

زالو ها موجودات بسیار بازیگوشی هستند و به راحتی می توانند از وان پرورش خارج شوند. به همین خاطر بسته نگه داشتن محفظه آن ها امری ضروری است، اما نه با هر چیزی. درب های پلاستیکی راه هوا را به طور کامل می بندند و از همین رو برای این کار مناسب نیستند زیرا نباید فراموش کرد که زالو به تنفس اکسیژن کافی نیاز دارد. بهترین راه کشیدن توری محکم با سوراخ های بسیار بسیار ریز بر روی وان و محکم کردن آن با کمک کش پلاستیکی یا بند است. یادتان نرود که زالو ها قابلیت این را دارند که از منفذ های به ظاهر کوچک نیز عبور کنند و شما را غافلگیر کنند! پس حتما از توری با منفذ های بسیار ریز استفاده کنید (نه آنقدر ریز که در روند اکسیژن رسانی تداخل ایجاد کند).

 

  • هر زالو چند سال عمر می کند؟

 

عمر زالو بیش از هر چیزی به گونه آن زالو و شرایط محیطی بستگی دارد. اما زالو طبی معمولا 2 تا 8 سال عمر دارد که در صورت رعایت نکات نگهداری، متوسط عمر آن 6 سال است.

 

  • بهترین فصل برای شروع پرورش زالو چه فصلی است؟

 

در اوایل فصل بهار، زالو های صیدی بازار را اشباع می کنند. از سوی دیگر در فصول پاییز و زمستان زالو در بازار کم می شود و معمولا قیمت آن نیز کمی افزایش پیدا می کند. بنابراین بهترین فصل برای شروع کار پرورش، فصل بهار است تا پس از طی یک دوره 6 ماهه تا ماهه، زالو های شما در اوایل فصل پاییز یا زمستان آماده فروش باشند.

 

  • هر چند وقت یک بار آب وان پلاستیکی پرورش زالو را عوض کنیم؟

 

عوض کردن آب وان پرورش زالو به تراکم زالو ها در وان بستگی دارد. اگر تعداد و تراکم زالو ها در داخل وان همان میزان استاندارد باشد، بهتر است در هفته یک تا سه بار آب داخل وان تعویض گردد. البته این نکته را به خاطر داشته باشید که برای جلوگیری از بر هم خوردن تعادل مواد آلی موجود در آب، در هر نوبت 3/1 یا 4/1 آب وان را تعویض کنید. اگر در وان پرورش خود تراکمی بیشتر از حد مجاز دارید (اصلا توصیه نمی شود!)، آب داخل وان را هر روز بررسی کنید و هرگاه آب خیلی کدر بود آن را تعویض کنید. همچنین اگر زالو مرده در یکی از وان ها پیدا کردید، آب آن وان را تا 3 روز، هر روز یک بار تعویض کنید تا از مریض شدن دیگر زالو ها جلوگیری شود.

 

  • هر چند وقت یک بار آب به زالو ها غذا بدهیم؟

 

زالو ها معمولا می توانند تا 6 ماه بدون غذا زنده بمانند اما فراموش نکنید که گرسنگی باعث کاهش فعالیت آن ها می شود. بنابر این بهتر است هر ماه یک بار به زالو ها غذا بدهید؛ می توانید از خون گاو برای تغذیه زالو ها استفاده کنید.

 

  • پرورش زالو بهتر است یا تکثیر زالو؟

 

پرورش و تکثیر زالو هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند. به طور کلی پرورش زالو از تکثیر آن آسان تر است و به تخصص و هزینه کمتری نیاز دارد. یک دوره پرورش زالو مدت زمانی حدود 6 تا 9 ماه به طول می کشد، در صورتی که یک دوره تکثیر زالو، یک سال تا یک سال و نیم زمان می برد. البته تکثیر زالو همان اندازه که سخت تر و زمان بر تر است، سود آور تر نیز می باشد.

 

  • چرا در وان پرورش زالو در کنار آب، از توده خزه یا گِل نیز استفاده می شود؟ (جزیره سازی)

 

با قرار دادن توده خزه یا گل در وان پرورش زالو، محیط وان نزدیک به محیط طبیعی زالو ها می شود. به این شکل می توانید بدون به جان خریدن خطرات طبیعی که پرورش زالو در محیط باز در پی دارد، شرایط زیستگاه طبیعی زالو را در وان پلی اتیلنی شبیه سازی کنید. همچنین امکان دارد زالو ها تمایل بیشتری به تخم گذاری در این محیط داشته باشند. جزیره سازی عموما برای تکثیر زالو مورد استفاده قرار می گیرد.

 

  • نکات بهداشتی

 

هیچ گاه بدون دستکش زالو ها را در دست نگیرید و یا آن ها را لمس نکنید. زالو مکنده های بسیار قوی ای دارد و توانایی سوراخ کردن پوست را نیز دارد. همچنین پس از جا‎به‎جایی زالو، تماس با غذای آن و همچنین وان پرورش، دستان خود را بشوئید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *