بروزرسانی:پنجشنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳

آبیاری قطره ای ؛ مزایا، معایب و تجهیزات مورد نیاز

آبیاری قطره ای با مخزن آب

در این مقاله هر آنچه در خصوص راه اندازی سیستم آبیاری قطره ای نیاز است بدانید برای شما به صورت مرحله به مرحله بیان شده است. در ابتدا طبق فهرست زیر ابتدا توضیحاتی در خصوص اینکه آبیاری قطره ای برای کدام گیاهان و خاک ها مناسب است بیان شده و مزیت های استفاده از این روش معرفی شده سپس انواع تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی سیستم آبیاری قطره ای برای زمین کشاورزی، باغ و یا باغچه بیان شده است و سپس نحوه نصب و راه اندازی این سیستم معرفی شده و در انتها نیز بهترین مکان برای خرید این تجهیزات معرفی شده است. امید است این مقاله در جهت بهبود مدیریت مصرف آب در مصارف کشاورزی مفید بوده باشد و بتواند در راه اندازی یک سیستم آبیاری قطره ای به شما کمک نماید.

فهرست

  • آبیاری قطره ای چیست؟
  • آبیاری قطره ای برای کدام گیاهان مناسب است؟
  • آبیاری قطره ای برای کدام یک از خاک ها مناسب است؟
  • چه آبی مناسب استفاده در روش آبیاری قطره ای است؟
  • انواع گوناگون سیستم های آبیاری قطره ای
  • مزیت های استفاده از سیستم آبیاری قطره ای
  • اجزای سیستم آبیاری قطره ای
  • نحوه نصب و راه اندازی
  • نکات آخر

آبیاری قطره ای چیست؟

آبیاری قطره ای (drip irrigation) یک روش آبیاری موضعی گیاهان است که در سال های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این روش ساده آبیاری بدین صورت است که آب با فشار کم و به صورت قطره قطره به پای گیاه و محصول ریخته می شود و به خاطر همین باعث صرفه جویی در مصرف آب و همچنین افزایش باروری گیاهان می شود. سیستم های آبیاری قطره ای انواع مختلفی دارند که در این مقاله به آنها اشاره خواهیم کرد ولی پیش از آن ببینیم آبیاری قطره ای برای کدام نوع از گیاهان مناسب تر است.

آبیاری قطره ای برای کدام گیاهان مناسب است
آبیاری قطره ای برای کدام گیاهان مناسب است

آبیاری قطره ای برای کدام گیاهان مناسب است؟

روش آبیاری قطره ای به طور کلی برای گیاهانی که به صورت ردیفی کشت می شوند، درختان و یا در باغات انگور و تاکستان ها بیشترین تاثیر را دارد. در کشت ردیفی قرار دادن یک عدد قطره چکان یا بیشتر، برای منطقه ریشه هر یک از گیاهان ساده تر است. در پایین می توانید لیستی از گیاهانی که بیشترین همخوانی با این روش آبیاری دارند را مشاهده کنید. همچنین در جدول دوم نیز تاثیر استفاده از سیستم آبیاری قطره ای برای برخی محصولات انتخابی را می توانید مشاهده فرمایید.

جدول 1 – گیاهان مناسب به منظور استفاده از سیستم آبیاری قطره ای

محصولات باغیانگور، موز، انار، پرتغال، لیمو، انبه، نارنج و ترنج، سیب صحرایی، ساپودیل یا چیکو، گوآوا، آناناس، نارگیل، پاپایا، بادام هندی، آملا یا همان انگور فرنگی هندی و …
صیفی جاتگوجه فرنگی، پیاز، خیار، اسفناج، کدو، کلم، کاهو، بامیه، فلفل و …
محصولات نقدی – کشاورزی نقدیپنبه، توت فرنگی، نیشکر، پوپل و …
گل هارز
محصولات کشتزاریچای، قهوه، لاستیک طبیعی (که با نام لاستیک هندی و کائوچو نیز شناخته می شود) و …
ادویه ها – محصولات زراعی ادویه ایزردچوبه، میخک و …
بذر های روغنیآفتاب گردان، بادام زمینی، نخل روغنی
درختان جنگلیبامبو (خیزران یا نی هندی)، درخت ساج

 

 

جدول 2 –  افزایش محصول دهی و میزان صرفه جویی در مصرف آب با استفاده از سیستم آبیاری قطره ای

محصولافزایش محصول دهی (به درصد)میزان صرفه جویی در مصرف آب (به درصد)
موز5245
گل کلم7068
فلفل2868
خیار4856
انگور2348
بادام زمینی15240
انار4545
نیشکر9950
لیمو شیرین5061
سیب زمینی6042
هندوانه1966

 

موارد عنوان شده در جداول فوق به خوبی نشان می دهد استفاده از سیستم آبیاری قطره ای چه مزیتی خواهد داشت و به طور چشمگیری میزان آب مصرفی و همچنین میزان برداشت محصول را افزایش می دهد.

آبیاری قطره ای برای کدام یک از خاک ها مناسب است؟

آبیاری قطره ای تقریبا برای تمامی انواع خاک مناسب است، تفاوت تنها در نحوه آبدهی این سیستم است. اگر خاک زمین کشاورزی یا باغ شما خاک رسی باشد، آب باید به آرامی اعمال شود تا جمع شدن آب بر روی سطح خاک و هدررفت آن جلوگیری شود. اگر خاک زمین شنی باشد، آنوقت آب با فشار و سرعت بیشتری اعمال می شود تا از رسوخ کافی آب مطمئن باشیم. و نهایتا خاک لوم که با نام خاک کشاورزی نیز شناخته می شود، ترکیب خاک رسی و خاک شنی، همانطور که ایده آل ترین نوع خاک برای کشاورزی است، ایده آل ترین نوع خاک برای سیستم آبیاری قطره ای نیز به شمار می آید.

آبیاری قطره ای و خاک
آبیاری قطره ای در کدام نوع خاک قابل اجراست؟

چه آبی مناسب استفاده در روش آبیاری قطره ای است؟

به طور کلی هر چه آب در حال چرخش در سیستم آبیاری قطره ای تمیز تر باشد، بهتر است. رسوبات، جلبک و دیگر ناخالصی های موجود در آب باعث بوجود آمدن گرفتگی در قطره چکان یا همان دریپر ها شده و کار را مختل می کنند. البته که رسیدگی به قطره چکان ها یکی از باید های استفاده از سیستم آبیاری قطره ای است، اما پیشنهاد می دهیم برای آسان تر شدن کار از فیلتر در کنار مخزن آب خود استفاده کنید تا خیالتان از بابت گرفتگی های مکرر قطره چکان ها راحت باشد.

در سیستم های آبیاری قطره ای پیشنهاد می شود همواره از مخزن آب سه لایه ضد جلبک استفاده شود. زیرا در این مخازن به دلیل وجود یک لایه مشکی رنگ در میان لایه ها نور به داخل مخزن نفوذ نمی کند در نتیجه آب داخل آن جلبک نمی زند. جلوگیری از رشد جلبک سبب می شود نیاز به سرویس و نظافت تجهیزات مورد استفاده در آبیاری قطره ای کاهش پیدا کند.

 

انواع گوناگون سیستم های آبیاری قطره ای

 

روش سطحی – مزایا و معایب

در این روش قطره چکان ها بر روی سطح خاک قرار داده می شوند و توانایی آبیاری تا عمق حدودا 15 سانتی متری خاک را دارد (مبنا در اینجا خاک لوم یا همان خاک کشاورزی است). مزیت بارز این روش این است که بررسی کردن سیستم آبیاری از آنجایی که روی خاک است بسیار ساده است و در صورت بروز مشکل احتمالی در قطره چکان ها مانند گرفتگی، امکان شناسایی سریع و رفع آن ها وجود دارد. از طرف دیگر این روش معایبی نیز دارد.

مهم ترین عیب این روش، نیاز به چیدن قطره چکان ها و لوله ها قبل از فصل کشت و جمع آوری آن در فصل زمستان است تا از یخ زدگی اجزای سیستم (مانند لوله ها و قطره چکان) جلوگیری شود. همچنین برای برخی محصولات خاک باید تا عمق بیشتر از 15 سانتی متر آبیاری شود که سیستم آبیاری قطره ای سطحی توانایی انجام آن را ندارد.

 

روش زیر سطحی – مزایا و معایب

روش دوم، روش آبیاری قطره ای زیر سطحی (SDI) است، که نسبت به روش قبلی دوام بیشتری دارد. در این روش لوله های آبرسانی و همچنین قطره چکان ها زیر خاک (عمق کم) کشیده و نصب می شوند. از روش زیر سطحی تا همین چند سال گذشته معمولا در زمین های بزرگ استفاده می شد اما در سالیان اخیر این روش در زمین های کوچک نیز مورد استفاده قرار می گیرد. بارزترین مزیت روش زیرسطحی، این است که پس از نصب سیستم دیگر نیازی به جمع آوری لوله ها و قطره چکان ها در فصول سرد نیست زیرا در زیر خاک هستند و در خطر یخ زدگی نیستند.

 می توان دو عیب را برای این روش برشمرد؛ آبیاری در عمق بیشتری از خاک صورت می گیرد و به همین دلیل برای برخی از محصولات که ریشه کوتاهی دارند، مناسب نیست. همچنین بررسی دوره ای سیستم و شناسایی مشکلات احتمالی مانند گرفتگی حاصل از کثیفی، جسد حشرات و … مشکل است. اما هم زمان نباید این موضوع را فراموش کنیم که، در صورت هماهنگی گیاه با این روش، روش زیرسطحی نه تنها به خوبی محصول را آبیاری می کند بلکه از آنجایی که اجزای سیستم (لوله و قطره چکان) در زیر خاک دفن می شوند فواید دیگری مانند شلوغ نکردن زمین، زیبایی زمین، دسترسی آسان تر به خود محصولات، در امان بودن لوله ها از آسیب هایی چون جویدگی موجودات جونده و … را نیز دارد.

 

روش soaker hose (استفاده از نوار آبیاری به جای لوله آبیاری)

در این روش آبیاری تنها به کمک نوار های پلاستیکی صورت می گیرد که در سراسر طول آن ها منفذ و سوراخ هایی تعبیه شده تا آب با فشار و جریان بسیار کمی از آن ها چکیده شود. از این روش بیشتر در باغبانی های محیط محدود، مانند وان و دیگر محفظه های پلاستیکی، استفاده می شود و به طور کلی برای باغچه های کوچک پیشنهاد می شوند. مزیت استفاده از روش soaker hose قدرت انعطاف پذیری بالای نوار ها بوده که به خصوص در باغچه های کوچک می توانند بسیار کارآمد باشند. معایب این روش نیز آسیب پذیر بودن نوار منفذ دار و همچنین زحمت نسبتا زیاد برای رسیدگی به آن است.

 

مزیت های استفاده از سیستم آبیاری قطره ای

  1. افزایش محصول دهی؛ سود بیشتر

چه کشاورزی دوست ندارد باغ یا زمین کشاورزی اش محصول و در نتیجه سود بیشتری بدهد؟ با آنکه محصول دهی هر زمین به عوامل زیادی همچون نوع محصول، آب و هوا و … بستگی دارد، اما سیستم آبیاری قطره ای در هر صورت مجموع محصول دهی زمین را از حداقل 10 درصد تا 200 یا به بیان دیگر 2 برابر افزایش می دهد (می توانید درصد افزایش چند محصول انتخابی را در جدول 2- افزایش محصول دهی و میزان صرفه جویی در مصرف آب با استفاده از سیستم آبیاری قطره ای، مشاهده کنید).

افزایش محصول دهی بنابر چند علت اتفاق میافتد. با استفاده از روش آبیاری قطره ای، گیاهان همیشه به آب مورد نیاز برای رشد دسترسی دارند و عدم وجود تنش آبی در گیاهان، باعث پربار تر شدن آن ها و همچنین رشد سریع تر می شود. از طرف دیگر در این روش آبیاری، آب به کندی پای گیاه ریخته می شود که به همین خاطر عمل تهویه خاک بهتر صورت می پذیرد. هرچه تهویه خاک بهتر باشد، جذب آب و مواد مغذی در گیاهان نیز بهتر صورت می گیرد که باعث رشد بهتر ریشه ها و نهایتا محصول بیشتر می شود. دیگر موردی که به پربار تر شدن گیاهان کمک می کند، جلوگیری از شور شدن خاک است.

  1. کاهش هزینه ها
    امروزه در بسیاری از مناطقی که آب و هوای خشکی دارند، مانند بیشتر مناطق ایران، تنها تکیه زدن بر آب باران برای آبیاری زمین و محصولات عملا غیر ممکن است. به همین خاطر تمامی باغداران و کشاورزان از یک منبع آب، چه مخزن چه روش های دیگر، برای آبیاری محصولات خود استفاده می کنند. از سوی دیگر مطالعات نشان می دهند که یک زمین که با به صورت قطره ای آبیاری می شود در مقایسه با همان زمین که به صورت سنتی آبیاری می شود به حداقل 50 درصد و در صورت رسیدگی مناسب به سیستم، تا 70 درصد آب کمتری نیاز دارد. این کاهش 50-70 درصدی مصرف آب تاثیر خود را در آخر ماه و بر روی قبض ماهانه آب به خوبی نشان می دهد. این روند به طوری پیش می رود که خرج اولیه ای که برای خرید تمام اجزا سیستم آبیاری قطره ای خرج می کنید، از محل همین کاهش هزینه قبوض آب به جیب شما برمی گردد.
  2. کاهش انرژی و زمان

کاهش و یا عدم نیاز به حضور فعال نیروی انسانی که نیازمند صرف انرژی و زمان است، از دیگر مزیت های این سیستم آبیاری است. با نصب تایمر یا همان زمان سنج و همچنین سنسور های گوناگون (خرید سنسور انتخابی است) می توانید یک سیستم کاملا اتوماتیک داشته باشید. همچنین بدون سنسور و یا تایمر نیز کار شما بسیار ساده خواهد بود زیرا تنها لازم است که سیستم را روشن و در انتهای آبیاری آن را خاموش کنید. در هر 2 صورت آبیاری گیاهان و محصولات بصورت خودکار صورت می گیرد که بسیار ساده تر از به دنبال خود کشیدن شلنگ باغبانی به دور تا دور زمین کشاورزی است. کاهش انرژی و زمان آبیاری بخصوص در زمین و یا باغات بزرگ بسیار تاثیرگذار است.

  1. کاهش رشد علف هرز

مطمئنا رشد بیش از حد علف هرز هر باغدار و کشاورزی را کلافه می کند. این مشکل حتی در زمین و یا باغچه های کوچک نیز از دو جهت مشکل ساز است؛ رشد علف هرز در زمین باعث می شود تا مواد مغذی کمتری به محصولات برسد و همچنین زدودن آنها نیازمند صرف زمان و انرژی است. قطره چکان ها یا همان دریپر ها تنها منطقه ریشه گیاه را آبیاری می کنند که همین باعث می شود تا زمین در بین گیاهان خیس نشده و در نتیجه علف هرز در آن مناطق رشد نکند.

  1. جلوگیری از بروز بیماری های گیاهی

در سیستم آبیاری قطره ای، آب به طور مستقیم به ناحیه ریشه گیاه ریخته شده و برگ ها چه در حین آبیاری و چه بعد از آن کاملا خشک باقی می ماند. همین خشک ماندن برگ ها از بروز بسیاری از بیماری های شایع میان گیاهان و محصولات کشتی مانند زنگ گیاهی، پرمک، سوختگی برگ یا لکه سیاه رز، برگ لکه سیاه و دیگر بیماری های قارچی گیاهان جلوگیری می کند.

  1. قابل استفاده در تمامی زمین ها

صرف نظر از اینکه زمین شما صاف باشد یا شیب دار، هموار باشد یا ناهموار در هر صورت امکان استفاده از سیستم آبیاری قطره ای را دارید. در بسیاری از زمین های ناهموار آب در یکجا جمع می شود که دردسر ساز بوده و نیاز به رسیدگی دارد. و یا در زمین های شیب دار خاک تمامی نقاط زمین به یک اندازه خیس نمی شود، در صورتی که با آبیاری قطره ای دیگر از این دست مشکل ها پیش نمی آید. همچنین در زمین های شیب دار، روش های قدیمی به علت آبیاری با  فشار بالا باعث فرسایش خاک و در طولانی مدت از دست رفتن حاصلخیزی زمین نیز می شوند.

  1. کوددهی حین آبیاری

شما همچنین می توانید با استفاده از تانک کود و کود مایع، محصولات زمین یا باغ خود را از طریق سیستم آبیاری قطره ای، کوددهی نیز بکنید. ما پیش تر در مقاله ای با عنوان کود آبیاری گیاهان با استفاده از مخزن یا تانک کود مایع اطلاعات کافی در این مورد بیان کرده ایم و پیشنهاد می کنیم این مقاله را نیز مطالعه نمایید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مخزن یا تانکر مناسب جهت کوددهی حین آبیاری، نیز خواندن مقاله مخزن ذخیره و نگهداری کود مایع را پیشنهاد می کنیم.

  1. سازگار با فشار کم آب
    در این سیستم، درست عکس روش های قدیمی، نیازی به آب با فشار بالا نیست. از آنجایی که در این روش آب با سرعت کم به منطقه ریشه گیاه اعمال می شود، حتی با آب فشار پایین نیز مشکلی برای کارکرد سیستم پیش نمی آید.

 

اجزای اصلی سیستم آبیاری قطره ای

 

 

  1. مخزن آب

مخزن آب به عنوان منبع اصلی کار می کند و آب مورد نیاز برای آبیاری محصولات را به لوله ها می فرستد. این مخزن آب می تواند یک حوضچه یا استخر و یا یک مخزن آب پلی اتیلن باشد. مزیت استفاده از مخازن پلی اتیلن این است که برخلاف حوضچه ها و استخرها سربسته می باشند به همین دلیل تبخیر آب صورت نمی گیرد و آب بسیار بیشتری برای مدت زمان بیشتری ذخیره می ماند ولی حوضچه ها و استخرها علاوه بر اینکه معمولاً سریعتر آلوده و کثیف می شوند تبخیر آب نیز بیشتر انجام می شود پیشنهاد ما استفاده از مخازن پلی اتیلن سه لایه پلاستونیک است به دلیل مزایای زیر:

  • آسانی نصب و جابجایی
  • مقاومت بالا در برابر خورندگی
  • ضد جلبک؛ مخازن سه لایه پلاستونیک  اجازه نفوذ نور به داخل مخزن را نمی دهند. این مورد به عدم گرفتگی لوله ها و قطره چکان ها کمک زیادی می کند.
  • دارای خاصیت آنتی یو وی یا همان UV Stabilizer که مقاومت مخزن در مقابل نور خورشید را به طرز چشمگیری افزایش می دهد
  • خدمات پس از فروش؛ گارانتی 5 ساله تعویض در صورت سوراخ شدن یا ترکیدگی مخزن و 15 سال خدمات پس از فروش
  • عمر حداقلی 20 تا 30 سال در صورت نگهداری و رسیدگی مناسب
  • نصب انواع فیتینگ ها متناسب با دیگر اجزای سیستم

مخزن آب با چه حجمی برای راه اندازی سیستم آبیاری قطره ای کافی است؟

یکی از سوالات متداول برای خرید مخزن آب جهت راه اندازی سیستم آبیاری قطره ای، تعیین حجم مناسب آن است. متاسفانه پاسخ کوتاهی برای این سوالات وجود ندارد و باید تا حد زیادی به صورت تجربی محاسبه شود تا بهترین حجم مخزن آب با توجه میزان مصرف آب گیاهان شما مشخص شود. زیرا تعیین میزان مصرف به پارامترهای مختلفی مثل نوع گیاه، نوع زمین، شرایط آب و هوایی، رطوبت هوا و … بستگی دارد. ما در مقاله ای با عنوان تعیین حجم مخزن ذخیره آب زمین کشاورزی و باغ به صورت دقیق تر به این موضوع پرداخته ایم و پیشنهاد می کنیم در صورت تمایل آن مقاله را نیز مطالعه نمایید.

  1. پمپ آب و یا نصب مخزن در ارتفاع
    پمپ آب در سیستم های آبیاری قطره ای معمولاً مورد نیاز هستند مگر اینکه مخزن آب در ارتفاع نصب شده باشد و فشار ثقلی ناشی از نیروی جاذبه فشار کافی را ایجاد کرده باشد. در غیر این صورت برای انتقال آب نیاز به پمپ آب نیز خواهید داشت. در هر صورت باید فشار کافی را به روشی مهیا کنید و میزان فشار با توجه به شیب زمین و مساحت زمین زیر کشت تعیین می شود.
  2. فیلتر

بمنظور جلوگیری از گرفتگی لوله ها یا نوار آبیاری و همچنین قطره چکان ها بهتر است آب فیلتر شود تا بهینه کار کردن سیستم را تضمین کند. معمولا پس از مخزن از یک فیلتر 2 مرحله ای استفاده می شود. برای فیلتر اول، یک فیلتر شنی/ماسه ای مورد استفاده قرار می گیرد . این فیلتر جامدات معلق غیرآلی و مواد آلی یا بیولوژیکی، حشرات کوچک و … را از آب جدا می سازد. سپس از یک فیلتر دیسکی نیز استفاده می شود که آب را کامل تصفیه می کند.

  1. لوله اصلی
    لوله اصلی به مخزن آب متصل می شود و وظیفه انتقال آب فیلتر شده را به لوله های کوچکتر دارد. معمولا جنس لوله اصلی از PVC است و از زیر زمین، عمق 60 تا 90 سانتی متری، عبور داده می شود.
  2. لوله
    این لوله های کوچکتر، آب را از لوله اصلی دریافت کرده و آن را به لوله های آبیاری (یا نوار آبیاری) می فرستند. تعداد لوله های متصل به لوله اصلی بر اساس قطر لوله ها مشخص می گردد.
  3. لوله آبیاری قطره ای

این لوله ها قطر کمی دارند و در کنار هر ردیف گیاه و درخت کشیده می شوند. لوله آبیاری قطره ای (یا نوار آبیاری قطره ای) از پلی اتیلن کم چگال (LDPE) و یا پلی اتیلن کم چگال خطی (LLDPE) تولید می شوند.

  1. دریپر یا قطره چکان

قطره چکان ها از هر نوعی که باشند، مهم ترین وظیفه در سیستم آبیاری را بر عهده دارند و آن وظیفه چیزی نیست جز آبیاری منطقه ریشه گیاهان و درختان. قطره چکان ها در فواصل معینی از یکدیگر چیده و نصب می شوند. همچنین امکان تخصیص بیشتر از یک قطره چکان برای هر گیاه نیز وجود دارد. در فواصل زمانی مشخص باید این قطره چکان ها باردید شوند و از عملکرد صحیح آنها اطمینان داشته باشید چون در صورتی که دچار گرفتگی شوند آب کافی به گیاه نمیرسد و ممکن است خیلی دیر متوجه این موضوع شوید.

  1. اتصالات
    اتصالات گوناگونی در سراسر سیستم به کار گرفته می شود.
  2. موارد دلخواه انتخابی
    این اجزا شامل تایمر یا همان زمان سنج، انژکتور کود که وظیفه تزریق کود را دارد، رطوبت سنج خاک که وظیفه رطوبت سنجی خاک منطقه ریشه را دارد، سنسور باران که در زمان بارش به سیستم دستور خاموش شدن/ماندن را می دهد. از بین این موارد، پیشنهاد ما به شما این است که حتما از تایمر آبیاری استفاده کنید. استفاده از باقی تجهیزات نیز می توانند به کنترل بهتر زمین کمک کنند اما ضروری نیستند.

نکات آخر

  • سیستم آبیاری قطره ای پس از نصب و راه اندازی نیاز به رسیدگی و نگهداری دارد. بنابر این در فواصل زمانی معین سیستم خود را بررسی کلی کنید.
  • برای بررسی عملکرد سیستم خود، یک مداد یا خودکار را در خاک منطقه ریشه درختان یا محصولات فرو کنید. اگر مداد/خودکار براحتی در خاک فرو رفت به این معنی است که خاک از رطوبت خوبی برخوردار است و سیستم به خوبی کار می کند.
  • به جای اینکه لوله آبیاری را در زیر زمین بگذارید، می توانید بر روی زمین نصبشان کرده و سپس با لایه نازک از برگ و خاک روی آن ها را بپوشانید. با این کار هم زیبایی باغ شما حفظ می شود و هم احتمال گرفتگی لوله های آبیاری بسیار کم می شود.
  • همیشه مخزن و لوله ها را در ابعادی خریداری کنید که بعد از آنکه گیاه بالغ شد نیز سیستم توانایی رساندن آب مورد نیاز به گیاه را داشته باشد. این موضوع بخصوص در باغات و برای آبیاری درختان اهمیت بالایی دارد زیرا میزان آب مورد نیاز نهال درختان با درختان بالغ تفاوت دارند.

بهترین تجهیزات جهت راه اندازی سیستم آبیاری قطره ای را از کجا تهیه کنم؟

شما برای راه اندازی سیستم آبیاری قطره ای نیاز به تجهیزاتی دارید که در قسمت قبلی توضیحاتی در رابطه با آن ها داده شد. حال می خواهیم بگوییم بهترین تجهیزات برای راه ادازی یک سیستم آبیاری قطره ای ساده کدام یک هستند.

بهترین مخزن آب

اگر می خواهید از مخزن آب به عنوان مخزن اصلی ذخیره آب جهت آبیاری استفاده کنید بهترین پیشنهاد ما مخزن آب پلی اتیلن سه لایه پلاستونیک است. خوشبختانه می توانید به راحتی در صورت نیاز به افزایش حجم ذخیره سازی تعدادی مخزن آب پلی اتیلن پلاستونیک را به یکدیگر متصل نمایید. به عنوان مثال می توانید در ابتدا از یک مخزن 20 هزار لیتری استفاده نمایید و سپس در صورت نیاز دو یا چند مخزن 20 هزار به آن متصل نمایید. برای مشاهده انواع مخزن پلی اتیلن پلاستونیک می توانید به فروشگاه مخزن آب دات کام مراجعه نمایید و از طریق نمایندگی های متعدد این مجموعه در سراسر کشور اقدام به خرید نمایید.

بهترین پمپ آب

همانطور که عنوان شد شما نیاز به فشار مناسبی جهت انتقال آب دارید. دو راه متداول عبارتند از نصب پمپ و یا نصب مخزن آب در ارتفاع.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *