بروزرسانی:چهارشنبه, ۸ فروردین , ۱۴۰۳

5 اسید پرکاربرد در صنایع و به صرفه ترین مخزن ذخیره اسید

به صرفه ترین مخزن ذخیره اسید

اسید ها از جمله مایعات پرکاربرد در صنایع هستند و در تولید بسیاری از مواد و تجهیزات کاربرد گسترده ای دارند. در این مقاله 5 اسید پرکاربرد در صنایع معرفی شده و سپس بهترین و به صرفه ترین روش ذخیره سازی  آنها در مخازن ذخیره سازی را که به عنوان مخازن ضد اسید می شناسند بیان می کنیم.

  1. اسید سولفوریک

    اسید سولفوریک که با نام جوهر گوگرد نیز شناخته می شود، یک مایع روغنی و بسیار خورنده است. این اسید غلیظ و بی رنگ به طور طبیعی در کانی های سولفیدی و طی فرآیند اکسیده شدن سنگ ها تشکیل می شود و به صورت صنعتی از واکنش آب با گوگرد تری اکسید به دست می آید. از اسید سولفوریک برای تولید کود، تمیزکاری فلزات، پاکسازی ناخالصی های نفتی و همچنین تولید مواد شیمیایی مانند اسید نیتریک، اسید هیدروکلریک، رنگ، دارو، مواد شوینده و همچنین مواد منفجره استفاده می شود. اسید سولفوریک ماده خطرناکی بوده و باید هنگام کار با آن احتیاط کرد.

  • مصارف اسید سولفوریک در صنایع: اسید سولفوریک مصارف صنعتی گسترده ای دارد. از این اسید در تصفیه فاضلاب، فرآوری مواد معدنی یا همان کانه آرایی و همچنین تولید مواد شوینده، کود، مواد منفجره، عطر و ادکلن، مواد ضدعفونی کننده و آلومینیوم سولفات استفاده می شود.
  • اسید سولفوریک در صنعت اتومبیل سازی: در ساخت باتری های سربی- اسیدی به عنوان الکترولیت و یا همان برق رسان مورد استفاده قرار می گیرد.
  • اسید سولفوریک در کشاورزی: قبل از برداشت سیب زمینی، این اسید توسط متخصصان بر روی بوته های سبز اسپری می شود تا در طی یک تا دو روز سیاه شده و از بین بروند تا در هنگام برداشت قاطی دیگر محصولات نشوند.
  • کاغذسازی: از اسید سولفوریک برای تولید خمیر کاغذ و تولید روزنامه و بسته بندی های مقوایی مثل بسته دستمال کاغذی استفاده می کنند.
  • داروسازی: اسید سولفوریک می تواند به سلول های سرطانی آسیب رسانده و آن ها را از بین ببرد؛ از همین رو در ساخت دارو های شیمی درمانی از آن استفاده می شود. همچنین اسید سولفوریک یکی از مواد پایه در ساخت پماد هایی به حساب می آید که برای درمان عفونت های پوستی  و یا زخم های سطحی تولید شده اند.

برای ذخیره سازی اسید سولفوریک در حجم بالا نیاز به ذخیره سازی انها در مخازن ضد اسید دارید. برای اطلاعات بیشتر و فنی تر می توانید صفحه مربوط به مخزن ذخیره اسید سولفوریک را مشاهده نمایید. در آنجا اطلاعات بسیار مفیدی در خصوص این اسید و روش نگهداری و ذخیره سازی آن در مخازن ضد اسید بیان شده است.

مخزن ذخیره اسید سولفوریک

 

  1. هیدروکلریک اسید

هیدروکلریک اسید و یا اسید کلریدریک که با نام تجاری جوهر نمک نیز شناخته می شود، یک اسید بی رنگ و چسبناک است که از حل شدن گاز هیدروژن کلرید در آب به دست می آید. این اسید که بوی تندی هم دارد، به شدت خورنده است و به طور کلی به عنوان واکنش گر در آزمایشگاه و لابراتوار ها مورد استفاده قرار می گیرد. اما موارد مصرف این اسید تنها به لابراتوار ها محدود نمی شود بلکه در صنایع گوناگونی چون صنعت چرم سازی و تولید ژلاتین نیز به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. البته هیدروکلریک اسید به طور طبیعی نیز تولید می شود، آن هم در معده انسان! هیدروکلریک اسید  با غلظت 5/0 درصد در کنار پتاسیم کلرید و سدیم کلرید (نمک) از اجزای اصلی اسید معده است که به هضم غذا و همچنین از بین بردن باکتری و ویروس های مضر معده کمک می کند. کاربرد هیدروکلریک اسید در صنایع؛

  • ساخت پی وی سی
    هیدروکلریک اسید در تولید دی کلرو اتان- یا روغن هلندی- و دیگر ترکیبات آلی لازم برای ساخت پلی وینیل کلراید یا همان پی وی سی کاربرد دارد.
  • صنعت غذاسازی
    تنظیم سطح PH در تولید آب آشامیدنی و دیگر محصولات غذایی، برای مثال نمک آشپزخانه، اهمیت بالایی دارد که توسط هیدروکلریک اسید تنظیم می شود.
  • فلزات
    اسید شویی فلزات که شامل زدودن زنگ زدگی از سطح فلزات و ورقه های آهن است توسط همین اسید صورت می گیرد.
  • چرم سازی

کارخانه های چرم سازی از هیدروکلریک اسید برای کشتن باکتری های چرم و همچنین تنظیم سطح PH آن استفاده می کنند.

  • استخراج نفت
    با استفاده از هیدروکلریک اسید، دیواره های چاه نفت را اسیدی می کنند تا سنگ های آهک از بین رفته و در روند استخراج مشکلی پیش نیاید. البته برای استفاده از این روش معمولا مواد دیگر نیز با اسید ترکیب می شوند تا لوله های حفاری هم آسیب نبینند.
  • استخر و پارک های آبی
    برای تنظیم PH آب استخر و پارک های آبی نیز از همین اسید استفاده می شود. اندازه بودن PH آب استخر ها برای حفظ سلامت شناگران ضروری است.

برای ذخیره سازی اسید کلریدریک در حجم بالا پیشنهاد می کنیم  صفحه  مخزن ذخیره اسید کلریدریک را مشاهده نمایید. در آنجا اطلاعات بسیار مفیدی در خصوص این اسید و روش نگهداری و ذخیره سازی آن در مخازن ضد اسید بیان شده است.

 

  1. اسید نیتریک

    سومین اسید پرمصرف در صنایع، اسید نیتریک است که با نام های جوهر شوره و تیزآب نیز شناخته می شود. این اسید در طبیعت یافت نمی شود بلکه به طور صنعتی و از آمونیاک ساخته می شود. اولین مورد استفاده از این اسید به قرن شانزدهم برمیگردد که از آن برای جداسازی طلا از نقره استفاده می شده است. این اسید سمی خاصیت خورندگی بالایی دارد و در ابتدا بی رنگ است اما با مرور زمان، به دلیل تجزیه به اکسید های نیتروژن و آب، رنگی متمایل به زرد تا قهوه ای به خود می گیرد. حدود 80 درصد مصارف صنعتی اسید نیتریک مختص به تولید کود شیمیایی است اما موارد مصرف این اسید تنها به تولید کود محدود نمی شود.

  • تولید کود شیمیایی

    همانطور که در بالا نیز به آن اشاره کردیم، عمده ترین مصرف اسید نیتریک در صنایع مرتبط به تولید کود شیمیایی است. از ترکیب اسید نیتریک با آمونیا، آمونیاک نیترات بدست می آید که به عنوان کود شیمیایی در زمین های کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد. آمونیاک نیترات در تولید پلاستیک و رنگ نیز کاربرد دارد.

  • مواد منفجره
    در صنایع دفاعی از اسید نیتریک برای ساخت مواد منفجره ای مانند نیتروگلیسرین و TNT استفاده می شود.
  • چسب
    اسید نیتریک یکی از ترکیبات چسب هایی است که در بسته بندی مواد غذایی کاربرد دارند.
  • داروسازی
    این اسید در صنعت داروسازی برای ساخت کرم های رفع زگیل پوستی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • حکاکی
    ترکیب اسید نیتریک با الکل برای حکاکی در سطوح فلزاتی چون مس، برنز، برنج و غیره کاربرد دارد و در ساخت انواع لوازم دکوری خانه استفاده می شود.
  • پیشرانه موشک
    اسید نیتریک، به عنوان یک اکسید کننده، با مواد دیگری همچون نفت سفید ترکیب می شود که این ترکیبات پیشرانه موشک های سوخت مایع هستند.

به دلیل خاصیت خشک کنندگی اسید نیتریک نمی توان هر غلظتی از این اسید ها را در مخازن پلی اتیلن ضد اسید ذخیره سازی کرد. برای اطلاعات بیشتر و اینکه تا چه غلظتی می توان آنها را ذخیره سازی کرد می توانید به صفحه مخزن ذخیره اسید نیتریک  مراجعه نمایید.

مخزن ذخیره اسید نیتریک

 

  1. اسید لاکتیک

    اسید لاکتیک یک اسید آلی است که بر اثر تخمیر قند شیر، یا همان لاکتوز، بدست می آید. این اسید در حالت جامد سفید رنگ است اما پس از حل شدن در آب به محلول بی رنگی تبدیل می شود.

  • صنایع غذایی
    بدون شک کارخانه های غذایی بزرگترین مصرف کنندگان اسید لاکتیک هستند. این اسید در صنایع غذایی بسیار پرکاربرد است؛ اسید لاکتیک هم به عنوان نگه دارنده مواد غذایی به کار می رود و هم پس از پلیمری شدن[1]، در بسته بندی مواد غذایی کاربرد دارند. از سوی دیگر از این اسید برای تولید انواع لبنیات مثل پنیر کاتیج یا پنیر کوتاژ[2] و پنیر ترش استفاده می شود. همچنین با ترکیب اسید لاکتیک با نمک، کلسیم لاکتات بدست می آید که نمک کریستالی سفید رنگی است که هم برای آشپزی و هم به عنوان مکمل غذایی جهت رفع کمبود کلسیم کاربرد دارد.
  • داروسازی

صنعت دیگری که از اسید لاکتیک بهره می برد، صنعت داروسازی و بطور دقیق تر لوازم آرایشی است. بسیاری از کرم ها، سرم ها و دیگر محصولات پوستی که برای لایه برداری پوست صورت ساخته می شوند حاوی مقادیری از این اسید هستند.

  • صنعت پوشاک

اسید لاکتیک در چرم سازی و رنگ الیاف مورد استفاده قرار می گیرد.

 

  1. اسید استیک

اسید استیک، یک اسید آلی است که در بازار با نام های جوهر سرکه و جوهر انگور نیز شناخته می شود. دلیل این نام گذاری هم بوی تند شبیه بوی سرکه ای است که این اسید بی رنگ دارد. سرکه در واقع اسید استیک رقیق شده ای است که با مواد دیگری هم ترکیب شده و بوی خاص سرکه نیز به دلیل وجود همین اسید است.

  • مصارف صنعتی

از اسید استیک برای ساخت استات طیف گسترده ای از فلزات مانند مس، سرب، سدیم، روی و غیره استفاده می شود و این استات ها در صنعت چاپ و دیگر صنایع مورد استفاده قرار می گیرند. وینیل استات برای تولید پلاستیک، سلولز استات برای تولید فیلم عکاسی، اتیل استات و بوتیل استات به عنوان حلال رنگ کاربرد دارند.

  • صنایع غذایی
    اسید استیک در ترشی و شور های بسته بندی، سس های مایونز و خردل مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین این اسید به عنوان یک نگهدارنده مواد غذایی دیگر نیز کاربرد دارد.
  • مصارف خانگی

اسید استیک در بسیاری از شوینده های لباس و همچنین پاک کننده های سطوح وجود دارد.

[1] پلیمریزاسیون

[2] Cottage Cheese

مخزن پلی اتیلن ضد اسید به صرفه ترین مخزن ذخیره اسید و مواد شیمیایی

بهترین ارزان ترین مخزن ذخیره اسید

مخزن پلی اتیلن ضد اسید، اگر از مواد اولیه درجه یک و با کیفیت تولید شده باشد و استانداردهای تولید مخازن ضد اسید در آنها رعایت شود بهترین و ارزان ترین مخزن ضد اسید است.

پلی اتیلن HDPE 3840 پایداری بسیار بالایی دربرابر مواد اسیدی و خورنده دارد. به همین دلیل مخزن پلی اتیلن سنگین، برای نگهداری بسیاری از انواع اسید ها مانند اسید سولفوریک، اسید استیک، اسید کلریدریک و اسید فسفریک می تواند بهترین و اقتصادی ترین گزینه باشد.

این مخازن پلی اتیلن به صورت یکپارچه تولید می شوند و مشابه لوله های کاروگیت که با جوش پلی اتیلن سر و ته آنها بسته می شود،  نمی باشند. به همین دلیل با ضخامت و وزن بسیار کمتری تولید می شوند و در عوض استحکام آنها بیشتر و ایمنی آنها نیز بالاتر است.

به عبارت دیگر ریسک نشتی در مناطق جوشکاری شده در مخازن کاروگیت بالاست. همچنین مخازن پلی اتیلنی در مقایسه با مخازن استیل ضد زنگ بسیار ارزان تر و اقتصادی تر هستند.

برای اطلاعات بیشتر در مورد هریک از مخازن ذخیره سازی اسید ها می توانید بر روی تصویر هرکدام کلیک نمایید.

برای نگهداری اسید در مخازن ضد اسید به نکات زیر توجه نمایید:

چگالی و میزان خورندگی دو پارامتر اصلی اسید ها در مخازن ذخیره اسید است به همین دلیل مخازن ضد اسید با توجه به این دو عامل تولید می شوند.به عنوان مثال مخازن پلی اتیلن که به عنوان متداولترین مخزن ذخیره سازی آب و مایعات شناخته می شوند برای نگهداری مایعاتی با چگالی یک تولید می شوند ولی بسیاری از اسید ها چگالی بالاتری دارند. به عنوان مثال چگالی اسید سولفوریک غلیظ تا کمی بیشتر از 1.8 برابر آب نیز می رسد و یا اسید فسفریک غلیظ تا ۱٫۵ برابر آب می باشد. بنابراین مخزن پلی اتیلن ضد اسید می بایست برای سازگاری با چنین مایعاتی از استحکام کافی برخوردار باشد. در فروشگاه مخزن آب دات کام مخازن ضد اسید تحت عنوان مخازن سوپریور عرضه می گردند.

پارامتر مهم دیگر دانستن دمای مایع ذخیره شده در چرخه کلی ذخیره سازی و انتقال آن است. در بسیاری از کارگاه ها و کارخانجات، فرایند رقیق سازی انجام می شود که گرمازاست. به همین دلیل باید اطمینان حاصل نمود تا گرمای ایجاد شده به واسطه رقیق سازی در مخازن پلی اتیلن ضد اسید به بالای 55 درجه سانتی گراد نرسد. برای حل این مشکل و همچنین افزایش ایمنی، بهتر است فرآیند رقیق سازی در مخازن پلی اتیلنی کوچکتر (مخازن ارتفاع کوتاه و انواع وان با ساپورت فلزی) صورت پذیرد و سپس محلول اسیدی با دمای ۵۵ درجه یا کمتر به مخازن بزرگتر منتقل گردد.

نحوه خرید و اطلاع از قیمت مخزن ذخیره اسید و مواد شیمیایی

مخازن پلی اتیلن ضد اسید باتوجه به نوع اسید و چگالی آن با درصد های تقویتی مختلفی تولید می شوند. برای اطلاع از قیمت و خرید مخازن ضد اسید کافی است با شماره 02144548922 تماس بگیرید. کارشناسان فروش مخزن آب دات کام آماده ارائه مشاوره های تخصصی به شما مشتریان گرامی هستند.

مخزن آب دات کام
(10 خط) 02144548922

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *