بروزرسانی:سه شنبه, ۱۵ آبان , ۱۴۰۳

آب شهری، مخزن آب و ویروس کرونا؛ آیا باید نگران بود؟

آب شهری، مخزن آب ویروس کرونا

در این روزها که بحث ویروس کرونا و راه های مختلف انتقال این ویروس از داغ ترین بحث های اینترنت است، تصمیم گرفتیم با نوشتن این مقاله مختصر به سوالات مربوط به انتقال ویروس کرونا از طریق آب شهری، استخر ها و مخزن ذخیره آب خانگی پاسخ های مطمئن و کوتاه دهیم .تا خیال شما عزیزان را بابت برخی از نگرانی ها راحت کنیم!

آیا ویروس کرونا از طریق آب شهری و استخرها قابل شیوع و گسترش است؟

سازمان جهانی بهداشت – به اختصار WHO*- به تازگی اعلام کرده است که تا زمانی که کلرزنی به طور مناسب صورت بگیرد، ویروس کرونا توسط آب شهری و آب استخر ها منتقل نمی شود.
طبق گفته های کارشناس سازمان جهانی بهداشت، پیروی از روش ضدعفونی توصیه شده معمول برای آب آشاميدنی و آب استخر ها، برای غیر فعال کردن ویروس کرونا (Covid-19) کافی است.
امروزه در سیستم آبرسانی شهری بسیاری از کشور ها  از جمله ایران شاهد استفاده از کلر برای ضد عفونی کردن آب هستیم، پس جای نگرانی نیست.

من برای جلوگیری از آلوده شدن آب داخل مخزن ذخیره آب خانگی به ویروس کرونا چه کنم؟

در حال حاضر بسیاری از هموطنان از مخزن آب ذخیره برای منزل یا ساختمان خود استفاده می کنند. اگر آب درون منبع آب شما از طریق آب شهری پر می شود درنتیجه درون مخزن ذخیره شما علاوه بر آب، کلر حل شده در آب نیز وارد مخزن می شود.

کرونا-مخزن-ذخیره-آب-ساختمان
اطمینان از بسته بودن درب مخزن آب برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا

همانطور که می دانید کلر از اصلی ترین مواد برای مقابله با میکروب ها، باکتری ها و ویروس هاست. شما برای پیشگیری از آلوده شدن آب داخل مخزن ذخیره آب خانگی خود به ویروس کرونا، فقط کافیست از بسته بودن درب مخزن ذخیره آب خانگی خود اطمینان حاصل کنید. خوشبختانه مخازن آب پلی اتیلن عرضه شده در فروشگاه مخزن آب دات کام دارای درب هایی هستند که به راحتی می توان آن ها را محکم بست.

با این کار کلر محلول در آب شهری کمترین تبخیر را خواهد داشت و به راحتی. کلر محلول به میزان استاندارد در آب شهری به خوبی از آب داخل مخازن خانگی در برابر عوامل بیماری زا از جمله ویروس کرونا محافظت می کند. این ماده به دو صورت خطر این ویروس را بر طرف می کند. در غلظتهای بالا با از بین بردن ویروس و در غلظتهای پایین با غیر فعال کردن آن.

آب آشامیدنی، مصرفی و فاضلاب؛ تمام آنچه نیاز دارید بدانید

در ادامه، ترجمه مقاله “پرسش و پاسخ های مربوط به انتقال ویروس کرونا از طریق آب آشامیدنی، مصرفی و فاضلاب” را تنها یک روز پس از انتشار این مقاله در سایت رسمی مرکز کنترل و پیشگیری بیماری – به اختصار CDC* – را برای شما همراهان سایت مخزن آب دات کام آورده ایم.

پرسش: آیا ویروس کرونا (Covid-19) می تواند از طریق آب آشامیدنی منتقل شود؟

پاسخ: هنوز رد پای ویروس کرونا (Covid-19) در آب آشاميدنی دیده نشده است. روش های تصفیه و ضد عفونی کردن مرسوم که از آن ها در سیستم آبرسانی شهری بیشتر کشورها استفاده می کنند، ویروس کرونا را از بین می برند.

پرسش: آیا ویروس کرونا (Covid-19) در مدفوع انسان وجود دارد؟

پاسخ: ویروسی که باعث به وجود آمدن بیماری کرونا می‌ شود، در مدفوع تعدادی از بیماران مبتلا به ویروس کرونا مشاهده شده است. مدت ماندگاری این ویروس در مدفوع و اینکه آیا در این شرایط واگیر دار است یا نه، هنوز مشخص نیست. شدت خطر انتقال این ویروس (Covid-19) از مدفوع فرد آلوده به فرد سالم نیز همچنان مشخص نیست. با این وجود، بر پایه داده های پیشین که از بیماری های سندرم حاد تنفسی شدید (SARS) و سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS) در دست است، انتظار می رود خطر انتقال ویروس کرونا از این طریق پایین باشد.

پرسش: آیا ویروس کرونا (Covid-19) می ‌تواند از طریق آب استخر و جکوزی منتقل شود؟

کرونا استخر سونا جکوزی

پاسخ: خیر. هیچ مدرکی مبنی بر انتقال ویروس کرونا (COVID-19) در صورت استفاده از استخر و یا جکوزی وجود ندارد. با حفظ پاکیزگی آب استخر و جکوزی و ضد عفونی کردن آب توسط کلر می شود ویروس کرونا را به طور کامل از بین برد و یا آن را غیر فعال کرد.

پرسش: آیا ویروس کرونا (Covid-19) می تواند از طریق سیستم فاضلاب منتقل شود؟

پاسخ: سازمان بهداشت جهانی مداوم داده های جدید در این مورد را بررسی می کند. هم اکنون تصور می شود انتقال ویروس (COVID-19) از طریق سیستم فاضلاب شهری بسیار کم باشد. گرچه احتمال انتقال ویروس (Covid-19) از این طریق وجود دارد اما تا کنون هیچ مدرکی مبنی بر انتقال به این روش پیدا نشده است.

کرونا ویروس - شبکه آب شهری

سندرم حاد تنفسی شدید (SARS) از ٢ تا ١۴ روز در فاضلاب تصفیه نشده، زنده می ماند. آزمایشات و مشاهداتی که در سال ٢٠٠٣، در زمان شیوع ویروس سارس، صورت گرفته بود ما را متوجه انتقال این ویروس توسط آئروسل -هواپخش- های فاضلاب تصفیه نشده کرد. البته داده های موجود حاکی از این حقیقت اند که شیوه های استاندارد کلرزنی سیستم فاضلاب شهری، برای از بین بردن و یا غیر فعال کردن ویروس کرونا کافی هستند.

پرسش: آیا کارگران فاضلاب باید اقدامات احتیاطی بیشتری برای محافظت از خود در برابر این ویروس انجام دهند؟

پاسخ: خیر. تنها لازم است کارگران فاضلاب از روال عادی هنگام قرار گرفتن در معرض فاضلاب تصفیه نشده پیروی کنند. استفاده از هرگونه تجهیرات مخصوص برای محافظت در برابر ویروس کرونا (Covid-19) به جز تجهیزات حفاظتی شخصی معمول -به اختصار PPE* – توصیه نمی شود.

1- WHO: World Health Organization
2- CDC: Centers for Disease Control and Prevention
3- PPE: Personal Protective Equipment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *