خرید و قیمت منبع انبساط باز + مزایا و معایب و راهنمای خرید و تعیین حجم
در این صفحه شما می توانید با انواع منبع انبساط باز آشنا شوید و سپس با توجه به نیاز خود اقدام به انتخاب و خرید مخزن یا منبع انبساط باز پلاستیکی پلاستونیک نمایید. امکان نصب اتصالات پیش از ارسال در انبار کارخانه پلاستونیک نیز وجود دارد که می توانید در هنگام ثبت سفارش انتخاب نمایید.
منبع انبساط باز چیست ؟
منبع انبساط باز یک منبع آب است که در ساختمان ها به عنوان جزئی از سیستم گرمایش ساختمان استفاده می شود؛ وظیفه منبع انبساط باز متعادل کردن فشار ناشی از گرم شدن آب و کنترل میزان آب در گردش است. این منبع معمولاً در پشت بام ها نصب می شود.
در این صفحه انواع منبع انبساط باز معرفی شده و لیست قیمت منبع انبساط باز از لیتراژ 80 تا 500 لیتر معرفی می شوند. برای اینکه بدانید چه حجمی مورد نیاز شماست می توانید به جدول انتهای این مقاله مراجعه نمایید.
بهترین منبع انبساط باز
در حال حاضر منبع انبساط باز در مدل های منبع پلاستیکی (پلی اتیلن) و منبع فلزی تولید و استفاده می شوند. به دلیل مزایای منبع انبساط باز پلاستیکی عموماً از این مدل استفاده می شود و بسیاری از دارندگان مدل فلزی، اقدام به جایگزینی با منبع انبساط باز پلی اتیلنی می نمایند.
منبع پلاستیکی در عین سبکی دوام بالایی دارد و به خاطر استفاده از فوم میان دو لایه منبع، اتلاف انرژی و حرارت بسیار کاهش می یابد ولی متاسفانه منبع انبساط باز فلزی دچار زنگ زدگی می شود و قیمت بالاتری نیز دارد.همین دو عامل باعث می شود منبع یا مخزن انبساط باز پلاستیکی طرفداران بیشتری داشته باشد.
انواع منبع انبساط
- منبع انبساط باز
- منبع انبساط بسته
تفاوت مخزن انبساط باز و منبع انبساط بسته چیست ؟
منبع انبساط باز در سیستم گرمایشی ساختمان به منظور خنثی کردن فشار بیش از حد آب گرم و اضافه کردن آب به سیستم گرمایشی استفاده می شود و منبع انبساط بسته برای جلوگیری از خاموش روشن شدن مکرر پمپ آب کاربرد دارد .
بنابر این منبع باز و منبع بسته هم در ساختار و هم در کاربرد با یکدیگر تفاوت دارند.کاربرد منبع انبساط باز و بسته کاملا با یکدیگر متفاوت است و نقش های متفاوتی در سیستم آبرسانی ساختمان دارند .
کاربرد مخزن انبساط باز
- متعادل کردن فشار ناشی از گرم شدن آب
- کنترل میزان آب در گردش
همانطور که می دانید هنگامی که دمای آب بالا می رود حجم آن نیز افزایش پیدا می کند که این افزایش حجم در صورت کنترل نشدن به تاسیسات آبرسانی آسیب می رساند و حتی می تواند باعث ترکیدگی یا انفجار لوله ها شود . منبع انبساط در این میان نقش متعادل سازی فشار آب گرم شده را دارد تا آسیبی به لوله ها وارد نشود .
از طرف دیگر همیشه حجم مشخصی از آب در سیستم های گرمایشی ساختمان در حال گردش است که بنابر دلایلی مانند استفاده همزمان واحد ها امکان دارد این حجم آب پاسخگوی نیاز سیستم های گرمایشی نباشد . در این حالت منبع انبساط که ورودی اش به آب شهری متصل است، آب در حال گردش را افزایش می دهد تا مشکلی برای استفاده از سیستم های گرمایشی پیش نیاید .
راهنمای خرید و لیست قیمت منبع انبساط باز
مزایا منبع انبساط باز
- جلوگیری از آسیب دیدگی و ترکیدگی لوله ها
- جلوگیری از آسیب دیدگی دیگ حرارت شوفاژخانه
- تامین آب گرم واحد ها
معایب منبع انبساط باز
- احتمال یخ زدگی در صورت نصب در فضای باز و عدم استفاده چندروزه از مخزن
- هزینه های لوله کشی در صورت نصب روی پشت بام
مخزن انبساط بسته
مخزن انبساط بسته یک مخزن با بدنه فلزی است که داخل خود یک تیوپ پلاستیکی دارد . داخل مخزن از دو قسمت آب و هوا تشکیل می شود که قابل تنظیم نیز هست. این محصول برای جلوگیری از روشن / خاموش شدن پمپ با هر بار استفاده تولید شده است و نام دیگرش مخزن تحت فشار است .
مزایا مخزن انبساط بسته
- جلوگیری از روشن / خاموش شدن مکرر و استهلاک پمپ آب
- کاهش هزینه های قبض برق ساختمان
- جلوگیری از آسیب دیدگی لوله ها
معایب مخزن انبساط بسته
- احتمال پارگی تیوپ داخل مخزن
- احتمال زنگ زدگی و پوسیدگی بدنه فلزی
روش نصب مخزن انبساط باز
نصب مخزن انبساط باز کمی سخت تر از نصب مخزن آب پلی اتیلنی است چرا که اتصالات و لوله های بیشتری باید نصب شوند. برای نصب منبع انبساط باز به لوازم زیر نیاز خواهید داشت ؛
- لوله رفت آب سرد ( پر کن )
- لوله رفت آب به طرف دیگ
- لوله برگشت آب از طرف دیگ
- لوله تخلیه
- لوله سرریز
- اتصالات یا فیتینگ ( رزوه ) برای هر لوله
آب لوله کشی شهر وارد منبع انبساط باز می گردد. میزان آب ورودی را می توان به وسیله شیر فلوتر تنظیم نمود. در صورتی که منبع سرریز کند، آب اضافی از طریق لوله سرریز که در بالای لوله ورودی آب تعبیه شده خالی می شود.
در طرف دیگر منبع انبساط باز لوله رفت آب سرد به طرف دیگ می رود و لوله دیگر جهت برگرداندن آب اضافه چرخه به درون منبع انبساط باز است. در زیر منبع انبساط باز یک لوله دیگر قرار دارد که کاربرد آن برای تخلیه آب منبع است و والو آن باید در حالت عادی بسته باشد.
محل نصب منبع انبساط باز
منبع انبساط باز را باید در مرتفع ترین نقطه سیستم قرار داد. برای سریع پر کردن منبع انبساط باز از لوله رفت آب لوله کشی شهر در نزدیک منبع یک انشعاب می گیرند و به روی منبع انبساط می رسانند.
خرید منبع انبساط باز + لیست قیمت
برای خرید منبع انبساط باز می توانید تا سفارش خود را به صورت اینترنتی ثبت کنید همچنین برای دریافت مشاوره و ثبت سفارش تلفنی، از روز شنبه تا پنج شنبه از طریق شماره تماس 02144548922 با ما در ارتباط باشید .
محل نصب منبع انبساط باز
شوفاژخانه، اتاق تاسیسات و پشت بام از محل های رایج نصب منبع انبساط باز در ساختمان هستند اما بهترین محل نصب منبع انبساط روی پشت بام است .
یکی از مهم ترین نکاتی که به بالا بردن بازده منبع انبساط کمک می کند قرار گرفتن این منبع در سطحی بالاتر از دیگ بخار و به طور کلی تاسیسات شوفاژخانه است . بنابراین نصب این منبع بر روی پشت بام توصیه می شود . نکته منفی نصب منبع انبساط بر روی پشت بام نیز بالا رفتن هزینه ها و زمان نصب به دلیل نیاز به لوله کشی از پشت بام است . نصب این محصول در شوفاژخانه و اتاق تاسیسات اگرچه هزینه های لوله کشی را کاهش می دهد اما بازده منبع را نیز پایین می آورد .
تعیین حجم مخزن انبساط باز
برای تعیین حجم مخزن انبساط باز 2 روش سر انگشتی و مهندسی وجود دارد . پیشنهاد می کنیم اگر خودتان قصد تعیین حجم را دارید از روش سر انگشتی استفاده کنید چرا که این روش در عین ساده بودن دقیق هم هست .
روش سر انگشتی
در این روش کافیست تا تعداد واحد های ساختمان را بدانید و سپس برای هر واحد مقدار 8 تا 12 لیتر حجم در نظر بگیرید. این روش به شما حجم حداقلی مخزن را می دهد و بهتر است برای بالا ماندن بازده محصول، مقدار کمی بیشتری در نظر بگیرید .
حجم مخزن انبساط باز (لیتر) = تعداد واحد ها × 12 لیتر
روش مهندسی
این روش که استفاده از آن را تنها به مهندسان و نصابان توصیه می کنیم عدد دقیقی از حجم مورد نیاز به شما می دهد .
برای پیاده سازی این فرمول نیاز است تا ظرفیت حرارتی دیگ شوفاژخانه را بدانید و آن را تقسیم بر عدد 6400 کنید . این فرمول برای سیستم های آب گرم است .
حجم مخزن انبساط باز = ظرفیت حرارتی دیگ / 6400
منبع انبساط شوفاژخانه
منبع انبساط شوفاژخانه نام بازاری منبع انبساط باز است. از آن جایی که نصب منبع انبساط باز در شوفاژخانه ساختمان ها خصوصا در گذشته رواج زیادی داشت، این محصول با نام منبع انبساط شوفاژخانه نیز شناخته می شود .
منبع انبساط باز پلاستیکی و فلزی
منبع انبساط باز پلاستیکی ( پلی اتیلن و فایبرگلاس ) عملکرد بهتری نسبت به منبع انبساط باز فلزی ( گالوانیزه و آلومینیومی ) دارند و در عین حال قیمت آن ها نیز اقتصادی تر است .
اگر بخواهیم انواع منبع انبساط باز را بر اساس جنس بدنه دسته بندی کنیم، منبع انبساط باز پلاستیکی و منبع انبساط باز فلزی 2 دسته اصلی هستند .
منبع انبساط باز فلزی
منبع انبساط های قدیمی تماما فلزی آن هم اغلب از جنس گالوانیزه بوده اند که مشکلات همیشگی یک منبع فلزی از قبیل نشتی آب، پوسیدگی و زنگ زدگی بدنه منبع را داشتند .
همچنین منبع انبساط فلزی به خاطر تبادل بالای حرارات با محیط بیرون اتلاف انرژی زیادی دارد که جدا از هدر رفت انرژی، باعث افزایش هزینه های ساختمان نیز می شدند .
منبع انبساط باز پلاستیکی
منبع انبساط باز پلاستیکی که شامل منبع انبساط پلی اتیلنی و فایبرگلاس می شود مشکلاتی مانند نشت آب، پوسیدگی و زنگ زدگی بدنه را نداشته و قیمت آن ها نیز نسبت به دیگر گزینه ها اقتصادی تر است.
منبع انبساط پلی اتیلنی بر خلاف منبع فایبرگلاس خشک و شکننده نیست و به همین دلیل به انتخاب اول در میان منابع انبساط پلاستیکی تبدیل شده است. منبع انبساط باز پلی اتیلنی به صورت فوم دار تولید می شود که باعث کاهش چشمگیر ضریب تبادل حرارت مخزن با محیط بیرون و به دنبال آن کاهش اتلاف انرژی و حتی هزینه های تامین انرژی ساختمان می شود .
عایق بندی منبع انبساط باز
منبع انبساط باز و لوله های متصل به آن به دلیل نصب در محیط باز به طور پیوسته در فصل های سرد سال در معرض اتلاف انرژی و حتی یخ زدگی اند؛ عایق بندی منبع انبساط باز می تواند از این مشکل جلوگیری کند .
عایق بندی منبع انبساط باز و لوله های ورودی / خروجی آن با استفاده از روش های بسیار ارزان تا روش های پر خرج تر ممکن است که می توانید با توجه به نیاز و البته بودجه مد نظر خود یکی از آن ها را انتخاب کنید . پیش تر در صفحه ” روش های عایق کاری یا عایق بندی مخزن، منبع و تانکر “ به طور مفصل روش های عایق بندی مخزن و لوله ها را معرفی کرده ایم .
خصوصا اگر تعداد واحد های ساختمان کم است و یا منبع انبساط را برای سیستم گرمایشی ویلای خود نصب کرده اید، به فکر عایق بندی آن و لوله ها باشید چرا که با عدم استفاده حتی چند روزه در فصل زمستان، احتمال یخ زدگی لوله های وجود دارد .