بروزرسانی:سه شنبه, ۲۰ شهریور , ۱۴۰۳

ارزان ترین و بهترین روش های کم کردن صدای پمپ آب

ارزان ترین و بهترین روش های کاهش صدای پمپ آب

در بسیاری از مواقع صدای پمپ آب و یا حتی لرزش آن می تواند برای بسیاری از ساکنین ساختمان ها به خصوص ساکنین طبقات همکف یا اول مزاحمت زیادی به وجود بیاورد. اگر تعداد واحد ها و یا جمعیت واحد ها بیشتر باشد این سروصداها بیش از پیش نمایان خواهند شد زیرا روشن و خاموش شدن های مکرر پمپ آب می تواند مزاحمت ایجاد کند. اگرچه در بازار پمپ های آبی به نام پمپ آب بی صدا نیز به فروش میرسد ولی عملاً این پمپ ها نیز در زمان شروع به کار و پمپاژ کردن آب صدا ایجاد می کنند و می تواند باعث بروز مشکلاتی شود. در این مقاله روش های بی صدا یا کم صدا کردن پمپ های آب را خدمتتان معرفی می کنیم.

در ابتدا اگر هنوز اقدام به نصب پمپ آب نکردید و یا امکان جابه جایی آن وجود دارد بهتر است در جانمایی نصب پمپ آب کمی زمان صرف کنید و با کمی دقت آن را انتخاب نمایید. این کار ارزان ترین و ساده ترین راه خلاصی از صدا و لرزش پمپ آب است. اما متاسفانه در بسیاری از مواقع چاره ای نیست و مجبور هستیم مکان نصب پمپ و مخزن آب را نزدیک واحدهای مسکونی قرار دهیم.

ارزان ترین و بهترین روش های کاهض صدای پمپ آب خانه

1- استفاده از پایه های لرزش گیر:  استفاده از پایه‌های لرزشی یا لرزشگیر زیر پمپ می‌تواند به جذب ارتعاشات و لرزش‌های ناشی از عملکرد پمپ کمک کند و در نتیجه کاهش صدا را ایجاد کند.

2- نصب عایق صوتی:  هم می توانید بر روی پمپ آب از عایق صوتی استفاده نمایید و هم می توانید دیوارها و یا سقف محل نصب پمپ آب را عایق صوتی نمایید.این کار اگر چه به طور 100 درصد صدا و لرزش را کاهش نمی دهد ولی در بسیاری از موارد تاثیر مثبتی دارد.

3- استفاده از سیستم‌های خنک‌کننده: پمپ‌های آب ممکن است به دلیل ایجاد حرارت صدای بیشتری ایجاد کنند. استفاده از سیستم‌های خنک‌کننده می‌تواند از افزایش دما و صدا جلوگیری کند.

4- اصلاح لوله‌ها: لوله‌های کشی آب ممکن است نقاط ضعف وارد کرده و صدا ایجاد کنند. با تعویض و تصحیح لوله‌ها و اتصالات می‌توانید کاهش صدا را تجربه کنید.

5- نگهداری منظم: پمپ‌های خراب یا فرسوده ممکن است صدای بیشتری ایجاد کنند. نگهداری منظم و تعمیرات به موقع می‌توانند کمک کنند تا پمپ‌ها به طور بهتری عمل کنند و صدای کمتری ایجاد شود.

6- نصب مخزن آب: نصب مخزن آب در کنار پمپ آب لازم و ضروری است. این کار علاوه بر اینکه باعث کاهش هزینه آب بهای ساختمان می شود می تواند آب کافی را برای پمپ آب فراهم کند در نتیجه پمپ آب عملکرد طبیعی خود را خواهد داشت و صدای پمپ آب افزایش نمی یابد.

7- انتخاب پمپ‌های کم‌صدا: در بازار، پمپ‌هایی با صدای کم معرفی شده‌اند. با انتخاب پمپ‌های با طراحی بهینه و تکنولوژی مدرن، می‌توانید صدا را به حداقل برسانید.

8 – نصب منبع تحت فشار : نصب منبع تحت فشار به صورت چشمگیری از تعداد دفعات به گوش رسیدن صدای پمپ آب جلوگیری می کند.

 

نصب منبع تحت فشار چگونه باعث کم شدن صدای پمپ آب می شود؟

نصب منبع تحت فشار باعث می شود روشن و خاموش شدن مکرر پمپ آب کاهش پیدا کند و همچنین طول عمر پمپ آب نیز افزایش یابد. این کارها باعث می شود اولاً صدای پمپ آب در دفعات کمتری به گوش برسد و ثانیاً با افزایش طول عمر پمپ آب تغییر صدای آن نیز کمتر خواهد بود.

اگر می خواهید با منبع یا مخزن تحت فشار بیشتر آشنا شوید و در صورت تمایل از انواع و قیمت مخازن تحت فشار اطلاع کسب کنید پیشنهاد می کنیم به صفحه مشخصات و قیمت مخازن تحت فشار مراجعه نمایید.علاوه بر نصب مخازن تحت فشار و سرویس منظم پمپ آب، می توانید با راهکارهای زیر صدای پمپ آب را کاهش دهید.

نصب منبع تحت فشار پمپ آب
نصب منبع تحت فشار پمپ آب

 

دلایل صدای پمپ آب چیست؟

برای پیدا کردن بهترین راه حل برای حل مشکل صدای پمپ، درست مثل بسیاری از مشکل ها ، ابتدا باید دلیل مشکل را به خوبی درک کنیم.

صدای موتور: تقریبا هر وسیله ای که موتور داشته باشد، به محض روشن شدن و هنگام کار کردن، صدا تولید می کند. پمپ شما نیز از این قاعده مستثنی نیست. متاسفانه برای از بین بردن خود صدای موتور کار زیادی از دست شما برنمی آید و فقط می توانید آن صدا را کمتر کنید. اگرچه شما می توانید از فروشنده و یا شرکتی که قصد تهیه پمپ آب را دارید، بخواهید که در صورت وجود، پمپ هایی را به شما پیشنهاد دهند که در کارخانه بر روی آن ها قطعاتی برای کم کردن صدای موتور نصب شده است.

صدای وزوز: همینطور که پمپ آب کار می کند، صدای وزوز ریزی به علت لرزش و سپس برخورد پمپ با سطحی که پمپ روی آن قرار داده شده است ایجاد می شود. این صدای آزاردهنده تا زمانی که پمپ کار می کند وجود خواهد داشت.

هرچقدر روشن و خاموش شدن های پمپ آب زیاد باشد و پمپ شما مستهلک تر شود امکان افزایش سرو صدا و لرزش های آن افزایش می یابد. یک راه اصولی برای پیشگیری از بروز چنین اتفاقی نصب منبع تحت فشار برای پمپ آب است.

وسایل لازم برای کاهش صدای پمپ آب و عایق صدا کردن پمپ

اولین چیزی که باید بدانید این است که شما قرار است برای پمپ خود یک نوع کاور و پوشش بسازید. این پوشش است که به عنوان یک مانع صوتی عمل کرده و صدا را اصطلاحا خفه می کند. بنابراین وسایلی که به آن نیاز پیدا خواهید کرد و همچنین اندازه این وسایل به شکل و اندازه پمپ آب شما بستگی دارد.با لوازم و تجهیزات مختلفی می توانید این کار را  انجام دهید اما به طور کلی این لیست وسایلی است که باید تهیه کنید:

  • کاور پمپ
  • کفپوش سیلیکونی
  • فوم آکوستیک که با نام پنل صداگیر یا پنل آکوستیک نیز شناخته می شود و یا  لوازم مشابه
  • چسب
  • میخ

علاوه بر تجهیزات فوق می توان از وسایل دیگری نیز استفاده کرد به عنوان مثال در تصویر زیر با صفحات چوبی یک عایق ساده ای ساخته شده و توانسته صدای پمپ آب را به طور قابل توجهی کاهش دهد. هر چقدر این عایق سازی بهتر و با لوازم و تجهیزات مختص عایق سازی انجام شود صدای پمپ آب کمتر به گوش میرسد.

کم کردن کاهش صدای پمپ آب عایق صدا پمپ

قدم اول: کفپوش سیلیکونی را جای گذاری کنید

کفپوش های سیلیکونی در انواع و اشکال مختلف تولید می شوند اما توجه داشته باشید چیزی که شما به آن احتیاج دارید کفپوشی است که بتواند لرزش های پمپ شما را جذب کند. گذاشتن کفپوش سیلیکونی زیر پمپ آب صدای وزوز آزاردهنده ی حاصل از لرزش و برخورد پمپ با سطح زیرین را به حداقل می رساند. دو یا سه لایه کفپوش سیلیکونی برای انجام این کار کفایت می کند. حواستان باشد که بیش تر از 3 لایه کفپوش در زیر پمپ قرار ندهید زیرا با افزایش ارتفاع، جای پمپ ناپایدار می شود.

قدم دوم: فوم های آکوستیک را به کاور پمپ خود بچسبانید
با این که خود کاور پلاستیکی پمپ تا حدودی صدای موتور پمپ را کاهش می دهد، اما معمولاً نمی تواند نقش مانع صدا را بازی کرده و صدای موتور را به حداقل برساند؛ برای این کار به فوم آکوستیک که با نام های پنل آکوستیک و یا پنل صداگیر نیز شناخته می شود نیاز دارید. خوشبختانه فرآیند جای گذاری فوم های آکوستیک فرآیندی بسیار ساده است. تمام کاری که شما باید انجام دهید این است که فوم آکوستیک را به دیواره های درونی کاور پمپ آب خود بچسبانید.

این که به چند لایه فوم آکوستیک نیاز پیدا خواهید کرد کاملا به ضخامت فوم خریداری شده بستگی دارد؛ اگر فوم آکوستیکی که خریداری کرده اید نازک است، می توانید از 2 یا حتی 3 لایه فوم استفاده کنید. در غیر این صورت، یعنی اگر فوم آکوستیک شما ضخیم است، تنها از یک لایه فوم استفاده کنید. پس از اینکه چسب کاملا خشک شد، با استفاده از چند میخ، فوم آکوستیک و کاور پمپ را به یکدیگر میخ کنید. دلیل انجام این کار این است که با گذشت زمان، گرمای محیط و حتی گرمای خود پمپ می تواند خاصیت چسبندگی چسب را از بین برده و در نتیجه فوم و کاور را از یکدیگر جدا سازد.

قدم سوم: سرهم بندی کردن دستگاه
در قدم آخر باید کاور پمپ، که حالا فوم آکوستیک را نیز به دیواره های درونی اش چسبانده اید، را با دقت و به خوبی سر جای خود قرار دهید تا صدای پمپ استخر خود را به حداقل برسانید.
متاسفانه شما نمی توانید با کاور، پمپ را کاملا بپوشانید چون باید مقداری فاصله بین پمپ و کاور پمپ باقی بماند تا هوا به خوبی جریان پیدا کند. در غیر این صورت پمپ بیش از حد داغ می شود که می تواند منجر به خرابی پمپ و یا قسمت هایی از آن شود.

این 3 قدم ساده تمام کاری است که باید برای به حداقل رساندن سر و صدای پمپ آّ خود انجام دهید. در کنار این 3 قدم با رعایت برخی از نکات مرتبط با نگهداری مناسب از پمپ، می توانید از به سر و صدا افتادن پمپ بر اثر کهنگی نیز تا حدودی جلوگیری کنید.

 

نگهداری مناسب از پمپ آب بمنظور کاهش صدای پمپ

در ادامه، لیست کوتاهی از روش های معمول برای نگهداری مناسب از پمپ را می بینید.

  • خرده آشغال های داخل موگیر پمپ  را به طور منظم خالی کنید
  • همیشه از وجود آب کافی در استخر خود اطمینان حاصل کنید
  • پروانه پمپ خود را به طور منظم تمیز کنید و مطمئن شوید که هیچ نوع گرفتگی در این قسمت وجود داشته باشد.
  • مطمئن شوید که پمپ و فیلتر استخر در یک راستا نصب شده باشند. هم راستا نبودن پمپ و فیلتر می تواند منجر به لرزش های بیش از حد شود

اگر بنابر هر دلیلی پمپ  شما هنوز هم پر سر و صدا است، امکان این که پمپ در برخی قسمت ها مانند بلبرینگ ها مشکل مکانیکی داشته باشد بالاست. در این صورت قطعات ناسالم باید تعویض گردند. اگر خودتان دست به آچار هستید بعد از خرید قطعه مناسب می توانید پمپ را تعمیر کنید اما به طور کلی بهتر است که برای این کار از یک تعمیرکار حرفه ای کمک بگیرید.

همچنین به یاد داشته باشید که گاهی ممکن است حتی با طی کردن این قدم ها و خلاف تمامی تلاش های شما، مشکل پابرجا باقی بماند. در این صورت به احتمال زیاد مشکل از خود پمپ است و باید به فکر تعویض آن با یک پمپ جدیدتر، پربازده تر و کم سر و صدا  تر باشید. اما قبل از خرید پمپ نو، حتما راهکار های ذکر شده در متن را امتحان کنید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *